Port Artur sooviks uue hoone ehitusega alustada juba sel aastal

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Moris Consulting soovib ehitada Martensi väljaku kõrvale Aida 10 kinnistule hoone, mille lahtised rõdud ulatuksid väljaku kohale.
OÜ Moris Consulting soovib ehitada Martensi väljaku kõrvale Aida 10 kinnistule hoone, mille lahtised rõdud ulatuksid väljaku kohale. Foto: Port Artur

Pärnu linnavalitsus andis tänasel istungil nõusoleku parkimismaja ja Port Artur 2 ühendava hoone rõdude ja Ringi tänavat ületava galerii linnamaa kohale rajamiseks. Port Arturi tegevjuhi sõnutsi loodetakse aastaid veninud projekti ehitusega alustada juba sel aastal.

Port Arturit haldav OÜ Moris Consulting soovib ehitada Martensi väljaku kõrvale Aida 10 kinnistule hoone, mille lahtised rõdud ulatuksid kuni kolm meetrit väljaku kohale. Samuti soovitakse ehitis ühendada Port Artur 2ga kolmanda korruse kõrguselt üle Ringi tänava ulatuva galeriiga.

Võõrale maale ulatuvate osadega ehitiste rajamiseks oli aga vaja seada ehituse alla jäävatele maadele reaalservituut Aida 10 kasuks. Täna otsustaski linnavalitsus selle anda. Kokku on servituudiala 199 ruutmeetrit, mille eest aastas tuleb tasuda 1030 eurot.

Lembit ütles, et hoone projekt on valmis ning nüüd tuleb maade kasutamise kohta lepingud sõlmida ja ehitusluba saada. “Mis puudutab Aida 10, oleme sealmaal, et koostöö linnaga tõesti sujub väga hästi,” sõnas ta.

Praegu oodatakse aga muinsuskaitseameti kooskõlastust. Lembitu sõnutsi on olemas nõusolek selleks, et galerii ja rõdud tulevad, küll aga vajatakse veel täpse lahenduse kooskõlastust. Projekt on juba korra tagasi saadetud, misjärel seda täiendati. Nüüd ootab lahendus Port Arturi tegevjuhi selgituse kohaselt muinsuskaitsekomisjoni uut otsust.

Ehitatav hoone tahetakse ühendada Port Artur 2ga kolmanda korruse kõrguselt üle Ringi tänava ulatuva galeriiga.
Ehitatav hoone tahetakse ühendada Port Artur 2ga kolmanda korruse kõrguselt üle Ringi tänava ulatuva galeriiga. Foto: Port Artur

“Lootsime tegutseda juba selle aasta alguses, aga olemegi siin oodanud seda kooskõlastust,” sõnas Lembit. Kui muinsuskaitseliselt on asjad joonde aetud, tuleb hankida veel ehitusluba, misjärel tegevjuhi sõnutsi ehitusega kohe alustataksegi.

“Selle aasta lõpuks võiks hoone skelett – see ei ole suur hoone, pigem suhteliselt väike – tehtud olla, aastaga võiks see olla täiesti valmis,” vastas Lembit küsimusele, millal ehitis valmida võiks, kui asjad laabuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles