Ühisgümnaasiumi noored tegelevad Shalomi lastega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi keskus Pärnus.
Shalomi keskus Pärnus. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Pärnu ühisgümnaasiumi G2.c klassi õpilased, kes “Euroscola” projekti raames tegelesid kuu aega Shalomi lastemaja lastega, jätkavad Shalomis vabatahtlikena advendiaja lõpuni.

Gümnaasiumiõpilastele mõeldud “Euroscola” projektikonkursist, mille eesmärk on koolile või kogukonnale midagi head teha, võtsid osa kõik ühisgümnaasiumi G2.c klassi 31 õpilast ühes klassijuhataja Kaie Merilaga.

Et tegevuskoha Pärnus said noored ise valida, otsustasid nad Shalomi lastemaja kasuks, et aidata seal endast nõrgemaid ja lahendada probleeme, millega gümnasistid iga päev kokku ei puutu.

“Korraldasime Shalomi lastele õpiabitunde, tegime neile käsitöötoa, võitluskunstide esitluse ja kitarrimängu tunni, õpetasime joonistamist, mängisime lauamänge ja koristasime koos lastega majaümbruse lehtedest puhtaks,” loetles ettevõtmisi projektis osalenud G2.c klassi õpilane Anita Hohlov.

Hohlov lisas, et kuna Shalomi lapsed on küllaltki aktiivsed ja soovivad palju tähelepanu, proovisid noored lastemaja asukate muresid märgata-kuulata ja aidata jõudumööda neid lahendada.

“Alguses oli meil pisut keeruline lastega kontakti saada, aga mida aeg edasi, seda rohkem nad meiega harjusid ja paremini meid vastu võtsid. Nad tahtsid väga, et me nendega tegeleks, neil on suur vajadus läheduse järele. Lastemaja uksel tuldi meile jooksuga vastu, kukuti kohe kallistama ja kutsuti mängutuppa. Lapsed küsisid alati, kes meist järgmisel päeval tuleb, nad nii ootasid suuremaid endaga tegelema,” rääkis Hohlov.

Endast nooremate laste abistamine-juhendamine väsitas gümnaasiumiõpilasi nii vaimselt kui füüsiliselt, ent õpetas elule teise pilguga vaatama.

Et energiapommid ei tahtnud alati juhendajate sõna kuulata, leidsid gümnasistid, et lapsevanem olla on väga keeruline. Väikestega tegelemine ja kontakti loomine ei tulnud alati kergelt, tihti sai vabatahtlikel jaks enne otsa kui lastel.

“Euroscola” projektikonkurss, mille peaauhind on osalemine 2012. aasta kevadsemestril “Euroscolal” Strasbourgis, on küll nüüdseks läbi, ent ühisgümnaasiumi G2.c klass on lubanud koostööd Shalomi lastemajaga jätkata. Plaanitakse lastele spordivahendeid koguda, korraldada jõulupeol kontsert ja minna edasi õpiabitundidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles