Rahvusvahelise suupillikonkursi parimaks osutus pankur Arne Veske

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Suupillifestival Harmonica 2019.
Suupillifestival Harmonica 2019. Foto: Elin Hein

Reedel, 12. juulil alanud Pärnu Harmonica Festivali suupillimängijate konkursil Baltic-Nordic Open saatis edu eestlasi.

Diatoonilise suupilli kategoorias osutus võitjaks Alar Kriisa Tartust, ansamblite kategoorias Piccolo ansambel Pärnust ja kromaatilise suupilli kategoorias Maarja Haamer Tallinnast. Kromaatilisel suupillil esinenud ja kõrgeima punktisumma kogunud Arne Veske Haapsalust pälvis konkursi grand prix’.

Tähelepanuväärne on asjaolu, et Veske alustas suupillimänguga vaid neli aastat tagasi legendaarse Ilmar Tõnissoni juhendamisel, kes on ka eestikeelse “Suupilliõpiku” autor. Sihikindluse tulemusena tuli esimene rahvusvaheline tunnustus. Konkursi žürii moodustasid festivali peaesinejad harmonica queen Christelle Berthon Prantsusmaalt, Nami Miyata  ja Reina Oba Jaapanist, Ismo Haavisto Soomest ja žürii alaline esimees Ilmar Tõnisson.

Pärnu Harmonica Festival toimub 18. korda ja kestab 15. juulini. Selle raames toimub veel rahvamuusikakonkurss publiku auhindadele ning antakse seitse kontserti Pärnus ja lisakontsert Tallinnas Niguliste muuseumis. Osalejaid on tänavu kümnest riigist, toimuvad pillimängu õpitoad, pilli- ja plaadilaat ning traditsiooniline rongkäik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles