Lapsed panevad Kihnus pillid hüüdma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kihnu pillilaagri üks muusikaõpetajaid on mitmendat suve Erhard Ohlhoff, kes nimetab ennast Kihnu sõbraks.
Kihnu pillilaagri üks muusikaõpetajaid on mitmendat suve Erhard Ohlhoff, kes nimetab ennast Kihnu sõbraks. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu suvi jätkub esmaspäevast Metsamaa pärimustalus nädalase pillilaagriga, mille korraldab SA Kihnu Kultuuriruum, et järeltulevad põlved kannaksid edasi kultuuripärandit ja pillimängutava, lihvides akordioni-, viiuli-, kitarri-, karmoška- ja ukulelemängu oskust.

Koostöös Kihnu muuseumiga toimuvasse 12. pillilaagrisse on sihtasutuse juhataja Mare Mätase ütlemise järgi oodata kuni 60 kohalikku ja mandrilast. Juhendajate hulgas on aga sellised pärimusmuusika entusiastid nagu Kiviõli kunstide kooli direktor Jaanus Põlder, muusik Ott Kaasik, Prangli muusikaõpetaja Tiinamai Keskpaik, Sindi muusikakooli direktor ja Jakobsoni konkursi laureaat Merike Teppan-Kolk.

Sakslane ja pillilaagri vabatahtlik abiline Erhard Ohlhoff suudab küllap üllatada sellegi laagri lõppkontserdil kuulajaid. Üle-eelmisel suvel õpetas ta osalejate ühendorkestrile selgeks Bachi “Talupojakantaadi”, mille esmaettekanne Eestis toimuski saarel Rootsikülas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles