Vandaalid valisid ohvriks linnuvaatlustorni

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
“Kes ja miks nii teeb?” küsib Pärnu ranna linnuvaatlustornis lõhutud infotabelist pildi postitanud kodanik ühismeedias.
“Kes ja miks nii teeb?” küsib Pärnu ranna linnuvaatlustornis lõhutud infotabelist pildi postitanud kodanik ühismeedias. Foto: Märgatud 24 Pärnus

Suvepealinnas Mai linnuvaatlustornis on kellegi kuri käsi puutunud infostendi ja kiskunud maha osa rannaniitude elustiku kohta teadmisi jagavast plasttahvlist.

“Kes ja miks nii teeb?” küsib nördinud tornikülastaja, kelle hinge vandaalide teguviis ei mahu, ühismeedias.

“Selle taga on üks levinud Pärnu linnuliik: harilik noor Kottpüks-S*tavares. Väga levinud ka parkides, kaubanduskeskustes ja bussijaama juures,” kõlab üks sarkastilisemaid reaktsioone paljudest vastustest.

“Linnalehmade projekti raames Pärnu rannaalale püsti pandud linnuvaatlustorne ei lõhuta õnneks tihti. Paaril–kolmel korral aastas juhtub, et mõnes tornis on midagi lõhutud, näiteks viimati enne kõnealust juhtumit oli Raeküla tornis osa turvavõrgust lahti rebitud. On esinenud ka infostendide rikkumisi, neid on soditud ja katki rebitud, nagu nüüd on juhtunud Papiniidu tänava otsas linnuvaatlustornis,” rääkis Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann.

Seni pole tornide lõhkujaid ühegi rikkumise puhul õnnestunud selgeks teha. Lõhutud infostendi(de) taastamise eest kannab hoolt linnavalitsus, mis tellib uue sildi või laseb parandada senise. Nõnda maksavad rüüstajate barbaarse käitumise kinni kohalikud maksumaksjad.

“Kui palju konkreetse sildi parandamine või taastamine maksma läheb, ei oska praegu veel öelda, kuna info rikkumise kohta alles jõudis linnavalitsusse,” ütles Villmann. “Vaatame selle stendi üle ja tellime esimesel võimalusel uue sildi või olemasoleva parandamise – sõltub infosildi täpsest seisukorrast.”

Uue teabetahvli paigaldab torni Pärnu ranna hooldaja.

Kui keegi juhtub rannas märkama, et mõnes linnuvaatlustornis on vandaalitsetud, võiks sellest linnavalitsusele teada anda telefonil 444 8200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles