Pildid remondi lõppfaasis lasteaiast vallandasid pahameeletormi (9)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

28. augustil said Häädemeeste lasteaias käivate laste vanemad teate, et kavakohaselt 2. septembril ei ava haridusasutus uksi. Järgmiseks tähtajaks anti 16. september, põhjuseks kestvad remonditööd. Eile postitati ühismeediasse pildid kõnealusest lasteaiast ja need on kogukonnas valla päästnud kirgede tormi.

Ühismeedias kütab kirgi Häädemeeste lasteaia pooleli ehituselt tehtud pildigalerii, mille on jäädvustanud lasteaeda mööblit paigaldama kutsutud siseviimistluskogemusega lapsevanem. 

Piltidelt nähtub, et nii seina kui põrandale paigaldatud keraamiliste plaatide vuugid ei jookse sirgelt ja põrandaliist lokib, samuti on valikus pilt, kus vuugitäidis juba praguneb. Osa põrandaplaate tundub olevat eri mõõdus.

“Okse tuleb suhu, kui neid pilte nägin. Lastakse tähtajast üle ja siis ka selline S**T! Ametnikud tuleks ette võtta. Milline järelevalve? Maksumaksja raha eest selline pask! Kuhu me küll jõudnud oleme? Ei julgegi last viia sinna. Kukub kaela veel midagi,” avaldas oma arvamust üks paljudest postituse kommenteerijatest.

Kui esmalt arvas postituse teinud lapsevanem, et ehitusjärelevalvaja pole kehva tööga kursis, siis järgmisel päeval selgus, et ametnike arvates on kõik hästi. Nimelt osales vabatahtlikult lasteasutuses mööbeldaja järgmisel päeval lasteaia hoolekogu liikme volitatud esindajana tööde ülevaatusel, kus osalesid vallavanem, ehituse abivallavanem, ehitusjärelevalve esindaja, lasteaia direktor, hanke võitja ja allhanke tegija. 

Abivallavanem ütles, et selline ongi meie ehituskultuur. Järelevalvaja kinnitas, et kõik on normi piirides," kirjeldas hämmingus lapsevanem teisipäeval koosolekul kuuldut ühismeedia postituses.

“Ringkäigu põhjal oli tulemus järgmine: vallavanem arvas, et saaks natuke paremini. Abivallavanem ütles, et selline ongi meie ehituskultuur. Järelevalvaja kinnitas, et kõik on normi piirides. Hanke võitja (Tarvaprojekt OÜ) irvitas mulle näkku, et siin polegi midagi arutada. Kokkuvõtvalt ei olnud ainult mina tööde kvaliteediga rahul,” kirjutas nähtust hämmingus lapsevanem.

Peatöövõtja Tarvaprojekt vastas Pärnu Postimehe küsimustele ühismeedias levivate piltide ja inimeste pahameele kohta meilitsi järgmist: “Konkureeriv ettevõtja, kes samuti on ka lapsevanem, on pildistanud poolikuid töid ajal, kui objekti valmimiseni on aega veel ca kümme päeva (tegelikult kuus päeva-toim). Objekt antakse tellijale üle 15. septembril ehk viis päeva enne lepingu tähtaega.”

Häädemeeste vallavanem Karel Tölp ei tahtnud pooleli tööle hinnangut anda ja kutsus ajakirjanikku ehitustöid hindama järgmisel nädalal, kui on objekti üleandmine. Küll nentis omavalitsusjuht, et meedias lokulööja ei valda infot hanke tingimuste ega tööde tegijale antud ülesannete kohta, näiteks polevat kõverate seinte sirgeks ajamist vanas majas ette nähtudki. 

Vallavanem lubas, et Häädemeeste lasteaia lastele on esmaspäeva hommikust uksed avatud. Teisipäeval aga kohtuvad ehitaja ja omavalitsusjuhid ametlikul ehituskoosolekul, et otsustada objekti üleandmine ja selgub, kas töö võetakse vastu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles