Kaasava eelarve hääletuse võitis spordiväljaku idee

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Raeküla linnaossa Hirve ja Merimetsa tänava nurgale ehk niinimetatud Sepa platsile plaanitakse kaasava eelarve toel rajada tänapäevane mitmefunktsiooniline sportimiskoht tänavakorvpalli ja rannavolle harrastajatele, välijõusaal ja väikelaste mänguväljak.
Raeküla linnaossa Hirve ja Merimetsa tänava nurgale ehk niinimetatud Sepa platsile plaanitakse kaasava eelarve toel rajada tänapäevane mitmefunktsiooniline sportimiskoht tänavakorvpalli ja rannavolle harrastajatele, välijõusaal ja väikelaste mänguväljak. Foto: Projekt

Pärnu kaasava eelarve hääletuse võitis Raeküla spordi- ja mänguväljaku rajamise idee, mis kogus 30,7protsendilise toetuse.

Kaasava eelarve hääletusel anti 1461 häält, millest Raeküla spordi- ja mänguväljak teenis 448 pärnaka toetuse. Hääletajate nimekirjas oli 42 395 pärnakat. Hääletamisel osales 1371 linlast ja hääli anti 1461.

Teiseks jäi avaliku liikumis- ja õppelinnaku rajamine Mai kooli õuealale, mida hääletusest osavõtnutest 360 eelistas. Kolmandaks tuli disc golf’i pargi rajamine Loode-Pärnusse 274 häälega. Lemmikloomaparki soovis 105 pärnakat, ülejäänud ettepanekud kogusid alla 100 hääle.

Ettepaneku tegijad soovivad Hirve ja Merimetsa tänava nurgale ehk niinimetatud Sepa platsile tänapäevast mitmefunktsioonilist sportimiskohta tänavakorvpalli ja rannavolle harrastajatele, välijõusaali ja väikelaste mänguväljakut, et kogu pere spordist ja mängulisest tegevusest kujuneks ühine aktiivne ajaveetmine värskes õhus.

Selle idee eeldatav hind on 80 000 eurot ehk kogu kaasava eelarve maht.

Raeküla spordi- ja mänguväljaku projektimeeskonna liikme Gea Küngase sõnutsi on idee autorid väga rõõmsad, et pärnakad sportimise ja vaba aja veetmise võimaluste edendamiseks oma hääle andsid.

“Raekülas pole praegu korvpalliplatsi ega laste mänguväljakut,” ütles Küngas. “Hääletamise tulemused näitavad, et sellist ajaveetmiskohta on sinna vaja. Oleme saanud palju positiivset tagasisidet.”

Küngase sõnutsi loodavad idee eestvedajad kavandatu ellu viia juba suveks, aga ajagraafik oleneb sellest, kuidas asjaajamine linnaga sujub.

“Uudis on nii värske. Me pole linnavalitsuse edasist tegevuskava veel arutanud. Ise tahaksime, et juba suvel saaks platsil midagi valmis,” lausus Küngas.

Raeküla spordi- ja mänguväljaku projektimeeskonna liige ei osanud öelda, kas kõik kaasava eelarve projekti kirja pandud mõtted Sepa platsile plaanitava korv- ja rannavolleplatsi, välijõusaali ja laste mänguväljaku rajamisel on võimalik teoks teha kaasava eelarve mahu ehk 80 000 euroga.

“Võimalik, et peame kohaliku kogukonnaga leidma lisarahastust ja ehitama etapiti,” ütles Küngas.

Pärnu tänavusele kaasava eelarve konkursile saadeti 26 eedet, millest linnavalitsuse moodustatud komisjon valis välja 11, lähtudes nende olulisusest, teostatavusest aasta jooksul, kestlikkusest ja muudest kriteeriumidest.

Hääletuse tulemused

Raeküla sportimiskoht ja väikelaste mänguväljak 448 häält

Lapsed liikuma: avaliku liikumis- ja õppelinnaku rajamine Mai kooli õuealale 360 häält 

Disc golf’i park Loode-Pärnusse 274 häält

Lemmikloomapark 105 häält

Lille park 71 häält

Mänguväljak Paikusele 54 häält

Mänguväljak Lõvi elamualale 47 häält

Kogukonna permakultuuriaed 36 häält

Ujumiskoht Kastani tänava lõpus 34 häält

Ujumiskoht Saare tänava lõpus 21 häält

Ujumiskoht Veteranide pargis 11 häält

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles