E-riigi hajusküla talus toimib ainult kuuseladvainternet (9)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Sealt see meie internet tulebki,” näitas Tabria küla Risti­välja-Kõrisoo talu perenaine, ettevõtja Merje Alvet kuuse ladva lähedale paigutatud “taldrikut”.
“Sealt see meie internet tulebki,” näitas Tabria küla Risti­välja-Kõrisoo talu perenaine, ettevõtja Merje Alvet kuuse ladva lähedale paigutatud “taldrikut”. Foto: Urmas Luik

Pärnust linnulennult veerandsaja kilomeetri kaugusel toimib vaid kuuseladvainternet sõna otseses mõttes. Selle ehe näide on Tori valla Tabria küla Ristivälja-Kõrisoo talu, kus 30meetrise kuuse latva kinni­tatud seade toob e-riigi talu ja samas tegutseva ettevõtte Tootsi Aianduskeskuse osaühinguni.

““Taldrik” on maapinnast ­umbes 25 meetri kõrgusel, selle kaudu saame Levikomi kaudu signaali Are mastist ja oleme rahul, sest see on ainus toimiv operaator,” rääkis talu perenaine, ettevõtja Merje Alvet, viidates koduõuel kuuseladva poole.

Alveti jutu järgi on äike “taldrikusse” paar korda sisse löönud ja siis olevat väga raske leida meest, kes kuuse otsa ronib, et seadet asendada. Selline julge mees on enamasti oma talust.

Tabrias leidub teisigi ette­võtjaid, kelle taluni internet ja mobiiliside ei levi või tuleb selle püüdmiseks ennast poolest saadik aknast välja venitada nii ­nagu piimatootmisele spetsialiseerunud Uida talus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles