Lihula tuiksoone ideekonkursi võitja avalikustatakse pärast rahvahääletust

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Lihula peatänavale esindusliku ja ajakohase ilme andmiseks korraldatud arhitektuurivõistlusele laekus seitse kavandit. 
Lihula peatänavale esindusliku ja ajakohase ilme andmiseks korraldatud arhitektuurivõistlusele laekus seitse kavandit. Foto: Urmas Luik

Lääneranna valla keskuse Lihula peatänava arhitektuurikonkurss on jõudnud lõpusirgele. Žürii on võistlustööd pingeritta seadnud, kuid enne, kui pingerida teatavaks tehakse, soovitakse selgitada rahva lemmik. 

Mullu oktoobris kuulutasid Lääneranna vallavalitsus ja Eesti arhitektide liit välja arhitektuurivõistluse, leidmaks terviklik lahendus Lihula linna peatänavale, et muuta linnasüda tänapäevaseks, esinduslikuks ja ajaloolist pärandit rõhutavaks avalikuks ruumiks. 

Lääneranna vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnutsi loodetakse Lihulas välja ehitada meeldiv ja turvaline keskkond, kus leidub tegevust igas vanuses inimesele igal aastaajal.

Konkursile laekus tähtajaks seitse tööd, mis kõik vastasid tingimustele.

“Sel esmaspäeval sai Lihula vallamajas kokku võistluse žürii, kes hindas töid ja valis välja võitjad. Enne märgusõnaga ümbrike avamist ja võitjate väljakuulutamist otsustati korraldada hääletus, leidmaks rahva lemmik,” rääkis Kukk.

Rahvahääletus toimub 27. jaanuarist 11. veebruarini. Konkursitööde ja seletuskirjadega saab tutvuda Lihula kultuurimajas 12. veebruarini. Žürii otsus tehakse samas teatavaks 14. veebruaril.

Lihula peatänavat nüüdisajastatakse “EV 100” ja arhitektide liidu algatuse “Hea avalik ruum” jätkuprogrammi käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles