Kaubakeskused suhtuvad lahtiolekupiirangusse erinevalt

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Keskuses ja Port Arturis jääb poodide avatus rentnike otsustada.
Pärnu Keskuses ja Port Arturis jääb poodide avatus rentnike otsustada. Foto: PP

Kaubamajakas lühendas tänasest lahtiolekuaega. Pärnu Keskuses ja Port Arturis jääb poodide avatus rentnike otsustada.

Papiniidus asuva Kaubamajaka tegevjuht Ivar Pinsel põhjendas lahtiolekuaja lühendamist sellega, et keskus lähtub inimeste tervisest. Haigeks jääb järjest enam elanikke ja rentnikel pole võimalik tagada, et kauplused 10–20 lahti on. Samuti on  kaubanduskeskus paljuski ajaveetmiskoht, kuhu praeguses, eriolukorras tullakse eelkõige konkreetse kauba järele.

“Ma arvan, et see on praegu kõigile võrdväärdne võit: kaupmehed saavad oma kaupa müüa ja kellel vaja, saab osta,” arutles Pinsel. Mõni pood on täiesti kinni pandud, kuid sellele omanikelt mingisuguseid karistusi ei järgne.

Port Arturi tegevjuht Mari-Liis Lembit märkis, et kaubanduskeskus oma avatust piirama ei hakka, kuid mõni rentnik on oma poe sulgenud või muutnud lahtiolekuaega. “Kaubanduskeskus on selles suhtes paindlik, et me pole ühesuguseid nõudeid ette andnud,” lausus tegevjuht. Poodide lahtiolekuaega värskendatakse jooksvalt Port Arturi kodulehel.

Samamoodi Port Arturiga käitub Pärnu Keskus, kuigi suletud on kõik kohvikud ja söögikohad ja mõne kaupluse avatus erineb keskuse üldisest. Samuti lühendas lahtiolekuaega kahe tunni võrra Delice toidukauplus. “Desinfitseerime ja puhastame keskuses puutepindu ja tualette tavapärasest tihedamalt. Oleme tühistanud kõik turundusüritused ja jälgime pingsalt, et ei toimuks noorte kogunemisi,” rääkis Pärnu Keskuse tegevjuht Margit Juhansoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles