Pärnu haigla peatab plaanilise ambulatoorse ja statsionaarse ravitöö

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla katkestab plaanilise ambulatoorse ja statsionaarse ravitöö.
Pärnu haigla katkestab plaanilise ambulatoorse ja statsionaarse ravitöö. Foto: Kätlin Muru

Pärnu haigla teatas, et katkestab tänasest plaanilise ambulatoorse ja statsionaarse ravitöö.

See tähendab, et lõpevad plaaniliste patsientide haiglaravile võtmine, kirurgilised operatsioonid ja diagnostilised uuringud.

Jätkub patsientide erakorraline vastuvõtt ja ravi.

Samuti lõpetatakse aegade broneerimine. Haiglal tuleb tagada esmajärjekorras abi kriitilist ravi vajavatele patsientidele.

Haigla teatel võetakse ühendust inimestega, kellel on varem planeeritud plaanilised vastuvõtud ja ravi. Patsientidega võtab ühendust raviarst või haigla esindaja. Otsuse, kuidas konkreetse patsiendiga toimitakse, teeb raviarst patsiendi tervislikku olukorda arvesse võttes. Arsti otsuse alusel toimub vastuvõtu edasilükkamine, kaug- ehk telefonikonsultatsioon või ravile kutsumine.

Telefoni teel teostatava eriarstiabi esmase visiidi puhul patsient visiiditasu maksma ei pea.

Eilsest on suletud Pärnu haigla taastusravi- ja heaolukeskuse bassein, rühmavõimlemise saalid, samuti jõusaal. Ajutiselt ei toimu beebi- ja mängukooli tunde ning väikelaste loovusringi, samuti jäävad ära perekooli loengud.

Patsientide ja tervishoiutöötajate turvalisuse tagamiseks on kehtib Pärnu haiglas külastuskeeld ja eilsest on peatatud patsientidele pakkide saatmine.

Haigla tuletab meelde, et erakorralise meditsiini osakonda (EMO) ei tohiks pöörduda COVID-19 nakatunu või isik, kellel ilmnevad haigusele iseloomulikud tunnused: köha, nohu ja palavik. Kõigepealt tuleb telefoni teel nõu pidada oma perearstiga, helistada perearsti nõuandeliinil 1220 või hädaabinumbril 112. Samuti palutakse tungivalt kergemate viirushaiguste tunnustega EMOsse mitte pöörduda.

Sellest nädalast töötab inimeste abistamiseks häirekeskuse infotelefon 1247, mis jagab informatsiooni koroonaviiruse kohta. Telefon töötab ööpäev läbi ja on helistajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles