Eksamid lükkuvad edasi, uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koolide lõpueksamid lükatakse edasi.
Koolide lõpueksamid lükatakse edasi. Foto: Arved Breidaks

Haridus- ja teadusministeerium otsustas, et eriolukorra tõttu lükatakse edasi põhikooli ja gümnaasiumi lõpueksamite periood. Eriolukorras ei toimu keeletaseme eksamid, testid ega tasemetööd. Uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi teatel lähtutakse uute eksamiaegade määramisel sellest, et õpilastel ja õpetajatel jätkuks aega eksamitele häälestumiseks. “Kindlasti ei alusta me eksamitega varem kui kaks nädalat pärast tavapärase õppekorralduse taastamist,” sõnas Reps. Minister lisas, et distantsõpe jätkub esialgu veel vähemalt kaks nädalat, aga suure tõenäosusega aprilli lõpuni.

Eksamite edasilükkamise peamine põhjus peitub eriolukorrast tulenevast vajadusest vältida avalikke kogunemisi ja piirata lähikontaktide arvu.

Juhul kui eriolukorra kestust pikendatakse ja see ulatub suvevaheaja alguseni, peab ministeerium otstarbekaks, et koolid lõpetatakse jooksvate hinnete alusel.

Gümnaasiumi, kutseõppeasutusse ja kõrgkooli vastuvõtmise tingimused määrab iga haridusasutus ise. Juba praegu on nii ülikoolid kui paljud gümnaasiumid ministeeriumile kinnitanud, et nad otsivad sobivaid lahendusi ja on valmis paindlikult tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles