Kohvikupidajad loodavad siseturistile ja heale rannailmale

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Pärnu Kalamajaka kohvik sulges eriolukorra algul valitsuse soovitusest lähtuvalt uksed, kuu hiljem otsustas söögikoht pillid jäädavalt kokku panna.  
Pärnu Kalamajaka kohvik sulges eriolukorra algul valitsuse soovitusest lähtuvalt uksed, kuu hiljem otsustas söögikoht pillid jäädavalt kokku panna.  Foto: Mailiis Ollino

Suvi tõotab tulla turistivaene. Suurem osa kohalikest kõrghooajale panustavatest söögikohtadest läheb aga suvele siiski vastu, küll väiksemate ootuste ja vähema hulga töötajatega. Praegu on teada üks sulgeja, kes koroona mõjutuste tõttu on otsustanud uksed lõplikult kinni panna: suvepealinna ainus kalarestoran Pärnu Kalamajakas.

Kalarestorani omanik Indrek Tekko rääkis, et järgides riigi antud soovitust, panid nad märtsis uksed kinni. Kuna lähitulevik toitlustusettevõtluses, eriti suuresti hooajalises suvepealinnas, midagi head ei tõota, otsustati söögikoht lõplikult sulgeda. “Anname ruumi teistele, keskendume oma emaettevõttele, millega tarnime enamikusse Pärnu restoranidesse värsket kala,” märkis Tekko, kes ei välista, et Kalamajaka kohvik kunagi tagasi tuleb. “Turg nõuab uut konseptsiooni, tuleb mõelda, mis selles uues maailmas üldse tööle hakkab. Kas, millal ja kus uuesti avame ... Eks näis.”

Paljud Pärnu söögikohad ei sulgenud eriolukorra algul kohe uksi, vaid kohandasid kiirelt ümber oma ärimudeli ja näiteks viivad valmistoidu kliendile koju kätte või võimaldavad seda kohapealt kaasa osta. See on hinge sees hoidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles