Rannavalve võib Pärnu rannas võtta appi drooni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Seni on rannavalvurid katsetanud drooni Tallinnas Pirita rannas.
Seni on rannavalvurid katsetanud drooni Tallinnas Pirita rannas. Foto: G4Si rannavalve

G4Si rannavalve, mis Tallinnas Pirita rannas katsetab ohuolukordade kiiremaks lahendamiseks drooni, kaalub lendava abivahendi kasutuselevõttu Pärnu plaažil.

“Droon annab toimuvast kiirelt selge ülevaate, mille põhjal otsustada, kas vajatakse meie sekkumist,” ütles G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemel. “Nii vees kui maal on droon kiirem kui paat või jalgsi liikuv vetelpäästja.”

Seemeli jutu järgi saab saab lennuvahendi valjuhääldit kasutada, kui inimene ujub üle poipiiri sinna, kus jalg enam põhja ei ulatu. “Kui see tundub juba riskantne, palume tal tulla tagasi valvatavale alale, kus jõuame ruttu temani, kui ta peaks abi vajama,” selgitas ta.

G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnutsi on droon rannavalvuritele hea abiline suuremates randades, kus ujumisala on suur ja rahvast hea ilma korral palju.

Raja märkis, et plaažil ja vees toimuval hoiavad silma peal rannavalvurid ja droon on ainult abivahend, mis aitab kiiremini reageerida.

Raja ütles, et praegu on ettevõttel vaid üks rannavalvurite abistamiseks sobiv droon ja seni on seda katsetatud Pirital. “Kindlat lubadust, et droon Pärnu rannas tööd alustab, veel anda ei saa, kuid selline mõte on,” lausus ta.

G4Si rannavalve proovis drooni juba kaks-kolm aastat tagasi, aga tehnoloogia ja pilt ei võimaldanud seda, mida praegu. Tähtis on seegi, et droon muutus väiksemaks.

Seemeli jutu järgi valiti töövahend pildi, kiiruse ja kvaliteedi alusel.

Drooni lennutavad rannavalvurid on saanud koolituse ja neil on lennuameti luba mehitamata lennuvahendit kasutada. “Lennutada sellist masinat on suur vastutus. Nagu iga tehniline vahend nõuab ka drooni tundmaõppimine pidevat praktikat ja oma lennumeisterlikkust me sel suvel arendamegi,” lausus Seemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles