Teemapäeva võimalust kasutavad vähesed vallad

Silvia Paluoja
Copy
“Otsustasime, et tuleme välja ja teeme ära,” ütles Tootsi lasteaia-põhikooli noorsootöötaja Inga Raudsepp, mõeldes maal elamise päeva tegemistele ja kodualevi mainekujundusele.
“Otsustasime, et tuleme välja ja teeme ära,” ütles Tootsi lasteaia-põhikooli noorsootöötaja Inga Raudsepp, mõeldes maal elamise päeva tegemistele ja kodualevi mainekujundusele. Foto: Urmas Luik

Teist septembrit jutti korraldab külaliikumine Kodukant oma koostööpartneritega maal elamise päeva, millega Pärnumaa seitsmest omavalitsusest on kaasa läinud kolm, riigi 79 omavalitsusest aga vaid 18 ehk veidi üle neljandiku. Külastussündmuse eesmärk on maal elamist väärtustada ajal, mil Turu-uuringute aktsiaseltsi küsitluse järgi peab maaelu mainet väga heaks kaks protsenti vastanutest ning elanike teadlikkus Eesti maaelu arengusuundadest jääb 58 protsendi piirile. Samal ajal on 60 protsenti elanikest valmis toetama oma lähedaste otsust siduda end maaeluga.

Oma silm on kuningas, nagu ütleb vanarahvas, ja seda tarkust pole keegi veel prügikasti visanud. Nii on ka 26. septembriga, mil Pärnu linnas kutsub Eassalu-Neitsi külaselts huvilisi võilillemaale Kihlepasse elamusi ja elupaiku otsima ning Lindi vanas koolimajas korraldatava sügislaada ajal meenutab rahvajuttude vestja Piret Päär, et tänavune on rahvajutu aastagi. Audru muuseumis on üleval lasteaia 50 aasta juubelile pühendatud näitus ning spordikeskuses algab võimaluste valik sulgpalliga ja lõpeb saunaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles