Politseinikud tabasid roolimobiilikuid ja turvavööta sõitjaid

Karl Hütt
, reporter
Copy
Politseinikud pidid meelde tuletama, et roolis on telefoni kasutada ohtlik ja keskenduma peab liikluses toimuvale.
Politseinikud pidid meelde tuletama, et roolis on telefoni kasutada ohtlik ja keskenduma peab liikluses toimuvale. Foto: Urmas Luik

Korrakaitsjad kontrollisid eile Pärnu Kesklinna sillal ja Paide maanteel, kas juht tegeleb roolis millegi kõrvalisega ja turvavööd on kinnitatud.

Kolme tunni jooksul tuvastasid politseinikud 33 sõidukijuhti, kes kasutasid telefoni. Kahel juhul olid liiklejad turvavööta.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Alvar Villa ütlust mööda toodi telefoni näppimise põhivabanduseks seda, et helistati ja kõnele tuli ilmtingimata vastata.

Kui soovite kasutada telefoni, parkige auto ja laske näppudel käia.

Alvar Vill

 

Ehkki paljudes sõidukites oli vabakäeseade, ei kasutanud juht seda. "Hoolimata sellest, et vabakäesüsteemiga on juhil lubatud roolis telefoniga rääkida, hajutab seegi tema tähelepanu ja võib tuua kaasa ohtliku olukorra," lausus Vill. Ta tuletas meelde, et sõidukit juhtides tuleb keskenduda roolikeeramisele ja liikluses toimuvale. "Kui soovite kasutada telefoni, parkige auto ja laske näppudel käia."

Välijuhi sõnul on juhtidele, kes kasutavad telefoni, võimalik lühimenetluse korras määrata hoiatustrahv 20 eurot. Kui turvavöö on kinnitamata, siis aga hoiatustrahv 40 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles