Linn toetab spordialast huviharidust üle 30 000 euroga

Pärnu Postimees
Copy
Suurima toetussumma saab MTÜ JK Vaprus Eesti esivõistlustel U11 kuni U19 vanuseklassis osalemiseks.
Suurima toetussumma saab MTÜ JK Vaprus Eesti esivõistlustel U11 kuni U19 vanuseklassis osalemiseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus kinnitas tänasel istungil esimesed tänavused spordivaldkonna huvihariduse ja -tegevuse võistlemistoetused ning stipendiumid kogusummas 30 161 eurot.

Üleriigilistel või rahvusvahelistel võistlustel, konkurssidel või laagrites osalemiseks saab esimesel poolaastal toetust 14 Pärnus tegutsevat spordiühingut, keda linn toetab kokku 26 663 euroga. Väljamakstavad toetused jäävad 255 ja 6000 euro vahele.

Toetuse saajad tegutsevad eri aladel: esindatud on mitu jalgpalliklubi ning tennise-, motospordi-, vibuspordi-, aerutamis-, sõude-, rattasõidu-, suusa- ja võimlemisklubid, aga ka näiteks Pärnumaa jahimeeste liit, kelle osavõttu haavlilaskmise Euroopa meistrivõistlustest toetab linn 600 euroga.

Suurim toetus – 6000 eurot – läheb MTÜ JK Vaprusele, osalemaks U11 kuni U19 vanuseklassis Eesti meistrivõistlustel. MTÜ Pärnu Jahtklubi saab 4000 eurot, et korraldada treeningulaager ja võtta viiest purjetamisvõistlusest või -etapist osa.

Stipendium on mõeldud linnas huvihariduse või -tegevuse vallas tegutsevale õpetajale või juhendajale, kes tahab end oma erialal täiendada, näiteks osaleda koolitustel ning tõsta juhendaja või treenerina oma kvalifikatsiooni.

Sel korral saab stipendiumi 14 treenerit, õpetajat või juhendajat kümnest spordiklubist.

Linn maksab stipendiumideks 3498 eurot. Määratud stipendiumid jäävad 80 ja 644 euro vahele.

Spordivaldkonna huvihariduse ja -tegevuse võistlemistoetuse ja stipendiumi taotlusi saab linnavalitsusele esitada kaks korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles