Algas riigimaja saali meeleolu loomise konkurss

Pärnu Postimees
Copy
Kunagisest Pärnu maavalitsuse hoonest saab riigimaja, kuhu kolib kaheksa riigiasutust, mis seni linnas laiali.
Kunagisest Pärnu maavalitsuse hoonest saab riigimaja, kuhu kolib kaheksa riigiasutust, mis seni linnas laiali. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Riigi Kinnisvara AS kuulutas välja Pärnu riigimaja kunstikonkursi, et leida sel teel hoone saali sobivaim kunstiline lahendus.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper selgitas, et otsitav kunstiteos võiks saali astujat meeleolukalt tervitada. Taies tohib ühendada eri kunstiliike, -vorme ja -materjale ning loomingu tehnika ja materjalivalik on vaba.

Pärnu riigimaja asub kunagise maavalitsuse majas Akadeemia 2, mis on ehitatud 1972. aastal arhitekt Miia Masso projekti järgi. Hoone sai 1990ndatel arhitektuuribüroo Urbel ja Peil ettekujutuse järgi juurde viienda korruse ja uue välisilme, mis vormilt ja fassaadilt meenutab Pärnule omast funktsionalistlikku stiili.

Pärnu riigimaja saali seinale loodetakse leida positiivset meeleolu loov kunstiteos.
Pärnu riigimaja saali seinale loodetakse leida positiivset meeleolu loov kunstiteos. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Tulevane riigimaja läbib Sepperi ütlust mööda täieliku sisearhitektuurse rekonstruktsiooni Sirkel & Mall OÜ projekti alusel. Samuti ajakohastatakse hoone tehnosüsteemid ja luuakse tänapäeva vajadustele vastav töökeskkond.

“Riigimajade eesmärk on tuua riigiasutuste teenused kokku ühte või paari hoonesse, mis tähendab, et tulevikus puudub kodanikul vajadus mööda linna seigelda ja leida aega eri asutustega suhelda,” rääkis Sepper.

Käesoleva aasta lõpus valmivasse Pärnu riigimajja koondub kaheksa seni eraldi olnud riigiasutust, nende hulgas sotsiaalkindlustusamet, tööinspektsioon, terviseamet, riigi tugiteenuste keskus, keskkonnainvesteeringute keskus ja mitu rahandusministeeriumi allasutust: infotehnoloogiakeskus, regionaalhalduse ja ühisosakond.

Riigimajade eesmärk on tuua riigiasutuste teenused kokku tuua ühte või paari hoonesse, mis tähendab, et tulevikus puudub kodanikul vajadus mööda linna seigelda ja leida aega eri asutustega suhelda.

Mariliis Sepper, Riigi Kinnisvara AS

Konkursi žüriisse kuuluvad Pärnu riigimaja hoone rekonstrueerimisprojekti sisearhitekt Evely Nurk, Eesti kunstnike liidu esindajad Liina Unt ja Andrus Joonas, Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindajad Maarin Ektermann ja Gregor Taul, RKASi esindaja Kärt Vabrit ja hääletusõiguseta tehniline ekspert  Tõnu Lensment.

Pärast võitja selgumist korraldab RKAS hankemenetluse, et sõlmida võidutöö autoriga leping teose tellimise ja paigaldamise kohta summas 15 500 eurot, mis hõlmab ka autoritasu. Preemiafondi suurus on kokku 775 eurot. Esikohakavandi eest Sepperi sõnutsi preemiat ei maksta, see sisaldub võitjaga sõlmitava hankelepingu maksumuses.

Osalemistaotluste ja kavandite esitamise tähtaeg on 18. august kell 15. Võistlusjuhendi leiab aadressilt www.rkas.ee/hanked-ja-konkursid/kunstikonkursid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles