Seenelistel ja marjulistel tasub kaitseväe harjutusaladel tähelepanelik olla

Pärnu Postimees
Copy
Kikeperas kogunes üle saja riigikaitsehuvilise noore.
Kikeperas kogunes üle saja riigikaitsehuvilise noore. Foto: Jaanus Mehikas

Kaitsevägi ja Kaitseliit korraldavad harjutusväljadel väljaõpet aasta läbi. Suvel ja sügisel, mil inimesed lähevad rohkem metsa nii seeni ja marju korjama kui ka matkama ja loodusesse vaba aega veetma, võivad samal ajal harjutusväljadel kehtida väljaõppest tingitud liikumispiirangud. Kui väljaõpet ei toimu, ei takistata harjutusväljadel liikumist.

Pärnumaal asub üks sellistest aladest Kikeperas, kus eelseisval nädalalgi tehakse laskeharjutusi.

Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljadele, on piirid tähistatud valge-punase- või kollase-punasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhu jääb harjutusala. Osale piiripostidele on lisatud silt, et tegu on harjutusväljaga, ja kirjas kontakttelefon. Eraldi võib näha hoiatusmärke üksuse treeninguala kirjadega.

Laskmiste, lõhkamiste ja muu eluohtliku tegevuse ajaks heisatakse väljaõppealade lipumastidesse punane lipp ja suletakse sissesõiduteed tõkkepuuga. Samuti võidakse paigutada maastikule julgestusmeeskonnad, kelle korraldusi tuleb ohutuse tagamiseks täita.

Harjutusväljade sissesõiduteede juures infotahvlitel on peale telefoninumbri kirjas harjutusvälja graafik, väljaõppeala tõkestuskord ja vajadusel ohuala joonis. Väljaõppe kohta edastatakse infot kohalikele omavalitsustele ja kogu olulise teabe leiab kaitseväe veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles