Kilingi-Nõmmes peatunud vaktsineerimisbussis kaitsepoogiti 170 inimest

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kilingi-Nõmmes kasutasid inimesed vaktsineerimisbussi teenust usinalt. Pilt on illustreeriv.
Kilingi-Nõmmes kasutasid inimesed vaktsineerimisbussi teenust usinalt. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Üleeile said kõik soovijad end eelregistreerimiseta vaktsineerida Kilingi-Nõmme COOPi kaupluse juures. 

Seda võimalust kasutasid inimesed aktiivselt, umbes kaheksa tunniga tehti Viljandi haigla vaktsineerimisbussis 170 kaitsesüsti, neist 105 inimest vaktsineeriti Pfizer/BioNTech ja 65 Jansseni vaktsiiniga.

Vaktsineerimise hoogustamiseks ja selle tagamiseks, et igal inimesel oleks kodumaakonnas peale ajutiste vaktsineerimispunktide vähemalt üks püsiv koht, kus oleks võimalik end COVID-19 vastu vaktsineerida, alustavad järgmisel nädalal igas maakonnas vaktsineerimiskabinetid.

Haigekassa partnersuhtluse osakonna juhi Marko Tähnase sõnutsi on vaktsineerimise hoogustamiseks vajalik parandada teenuse kättesaadavust. “Igal inimesel peaks olema võimalik end kiiresti ja mugavalt ning vajadusel ka ette planeerimata vaktsineerida. Oleme haiglatele hea ja kiire koostöö eest tänulikud,” lausus Tähnas. “Et haiglatel oleks vaktsineerimiseks võimalik valmis olla ka juhul, kui soovijaid püsivalt ei ole, toetame neid valmisolekutasuga,” lisas ta.

Valmisolekutasu makstakse raviasutusele personali eest, kes tegeleb üksnes vaktsineerimisega või on selleks nõutud aegadel valmis. Arvestatud on nii õdede kui tugipersonali tasuga. Igakuine valmisolekutasu ühe vaktsineerimiskabineti eest on 13 200 eurot.

Vaktsineerimisele saab üleriigilise digiregistratuuri kaudu aja kirja panna, kuid inimesi oodatakse kõigisse kabinettidesse vaktsineerima eelnevalt registreerimatagi. Kabinetid on avatud esialgu septembri lõpuni. Eelregistreerimiseta on alates teisipäevast võimalik vaktsineerida ka Pärnu haiglas. 

COVID-19 vastu vaktsineerimine on avatud kõigile inimestele, kes on vähemalt 12aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles