Pildid Tõstamaa osavalla elus silma paistnud said vapimärgid

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Täna avati 25. Tõstamaa osavallapäevad, mille avamisel anti Ülle Palitsale ja Janek Jaansoole pidulikult üle tänavused Tõstamaa vapimärgid.

Ülle Palits on Pärnumaa ühes vanimas maapoes, Pootsi ajaloolises magasiaidas asuvas poekeses ametis olnud lausa 38 aastat. Alates 2000. aastast on ta poe perenanine. Tunnustuse pälvis poepidaja külapoe traditsioonide jätkamise, poe kui kogukonna keskuse töös hoidmise ja piirkonna elanike huvidega arvestava teeninduse eest. Kaks korda nädalas käib Palits Manija saare elanikel sadamas järel, toob saarerahva oma ärisse ja viib soetatud kraamiga sadamasse tagasi.

Ülle Palits sattus Pootsi poodi tööle suunamisega, tema vanaisa oli kunagi samas majas poesell.
Ülle Palits sattus Pootsi poodi tööle suunamisega, tema vanaisa oli kunagi samas majas poesell. Foto: Toomas Mitt

Endine Tõstamaa volikogu esimees Janek Jaansoo teenis tunnustuse välja piirkonna elu ja kohaliku ettevõtluse edendamise eest ehitusettevõtjana, aktiivse kaasalöömise eest kohalikus spordi- ja kultuurielus nii osaleja kui korraldajana.  

Janek Jaansoo lööb Tõstamaal aktiivselt kaasa kohalikus spordi- ja kultuurielus nii osaleja kui korraldajana.
Janek Jaansoo lööb Tõstamaal aktiivselt kaasa kohalikus spordi- ja kultuurielus nii osaleja kui korraldajana. Foto: Toomas Mitt

Osavallakeskuse juhataja Anu Peterson rääkis, et vapimärgi saajad selgusid juba veebruaris ja traditsiooni kohaselt tulnuks need üle anda 24. veebruaril Tõstamaa osavalla Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel. “Aga lugu oli siis selline, et koroonaviiruse tõttu otsustati see üritus ära jätta – meil oli vallas nakatunuid,” selgitas Peterson, kelle sõnutsi oodati sobivat hetke, et autasud avalikult üle anda. “Osavallapäevad on meil tähtsaim üritus ja sobib selleks hästi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles