Läänemere päev toob üritusi Pärnumaalegi

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Juba eelmisel aastal Pärnu rannaliivale püstitatud Prügikala eesmärk on tõsta esile mereprügi probleemi Pärnu rannas kui kogu maailmas.
Juba eelmisel aastal Pärnu rannaliivale püstitatud Prügikala eesmärk on tõsta esile mereprügi probleemi Pärnu rannas kui kogu maailmas. Foto: Karin Puu

Neljapäeval tähistatakse Soome instituudi ja Soome suursaatkonna eestvedamisel Eestis taas Läänemere päeva. Teemakohast tegevust jätkub mitmesse Pärnumaa paikagi.

Kihnu muuseumis tuleb lausa kaks üritust. Kökari saarel Ahvenamaal elav Euroopa väikesaarte föderatsiooni peasekretär Christian Pleijel teeb huvilistele ettekande jätkusuutlikust elust väikesaartel. Soome suursaatkonna korraldatavat esitlust on huvilistel võimalik vaadata ka veebi vahendusel. Samuti toimub Kihnus Läänemere-teemaline arutelu “Läänemeri ja jätkusuutlik meremajandus”. Kristo Eliase juhitavas ja samuti voogedastatavas vestlusringis osalevad mereökosüsteemide professor Henn Ojaveer Tartu ülikooli Eesti mereinstituudist, Esta Tamm Liivi lahe kalanduskogust ning Margrit Kärp TÜ Pärnu kolledžist.

Suvepealinna südalinnas lastepargis on aga kell 15 “Hoia merd!” teavituskampaania tegevustelgiga kohal Pernova loodusmaja. Juba kuuendat aastat suviti mööda Eestit rändavas telgis jagavad loodusmaja õpetajad teadmisi mere, selle asukate ja probleemidegi kohta. Eri laadi tasuta tegevuse hulgast leidub sobivat kogu perele, sest mõeldud on igas vanuses huvilistele.

Läänemere päeva tähistamist alustati 2019. aastal Helsingis John Nurmineni sihtasutuse algatusena.

Teemapäeva eesmärk on pöörata tähelepanu Läänemerele, selle mitmekesisusele ja väärtusele. Samuti innustada inimesi ja organisatsioone pöörama rohkem tähelepanu Läänemere seisundile ja seda konkreetsete tegudega parandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles