Õpilasleiutajate konkurss ootab säravaid ideid

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Preemiaid ja auhindu jagatakse iga kooliastme õpilasele, aga juhendajatele ja parimale koolilegi.
Preemiaid ja auhindu jagatakse iga kooliastme õpilasele, aga juhendajatele ja parimale koolilegi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Taas kutsub Eesti teadusagentuur noori osa võtma õpilasleiutajate võistlusest, kus mõnele igapäevaelu probleemile tuleb leida nutikas lahendus.

Osaleda saavad kõik noored alates eelkoolist kuni 12. klassini. Vanemates vanuserühmades võib konkursil osaleda ka uurimuslike praktiliste ja loovtöödega.

Oodatud on kõik ideed, mis aitavad lahendada argieluga seotud probleeme. Näiteks jõudsid eelmisel aastal silmapaistvate tööde sekka ookeaniplastist kergmaja, takjapaeltega tekk ja trompeti süljepaak.

Konkursi auhinnafond on 25 950 eurot. Preemiaid ja auhindu jagatakse iga kooliastme õpilasele, aga juhendajatele ja parimale koolilegi.

Töid oodatakse 15. oktoobriks.

Vanema vanuserühma tööde hulgast valitakse Eesti esindaja maailma suurimal õpilaste teadus- ja inseneeriakonkursil ISEF, mis toimub Ameerika Ühendriikides.

Haridus- ja teadusministeeriumi rahastatava konkursi eesmärk on väärtustada teadus- ja arendustööd, tõsta õpilaste aktiivsust selles valdkonnas ja avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud õpilastele, nende juhendajatele ja koolidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles