Ainukordse ehitusmälestise enampakkumisel hakkas oksjonihaamer lõpuks paukuma (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Müüdud! Lodja postijaama enampakkumisel lõi kaasa neli huvilist ja lõpphind kujunes algsest viiendiku võrra kõrgemaks.
Müüdud! Lodja postijaama enampakkumisel lõi kaasa neli huvilist ja lõpphind kujunes algsest viiendiku võrra kõrgemaks. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kahel varasemal enampakkumisel ühegi ostusoovita jäänud Saarde vallas asuva Lodja postijaama kolmandal oksjonil hakkas haamer lõpuks paukuma ja Eestis esimesena tüüpprojekti järgi kivist ehitatud ja terviklikemana säilinud ehitusmälestisele sadas võistu pakkumisi neljalt osalejalt, kes kergitasid alghinda ligemale viiendiku võrra.

Lodja postijaama müüs elektroonses oksjonikeskkonnas osta.ee Saarde vallavalitsus, pannes kuu tagasi üle 15 500ruutmeetrise kinnistuga ainukordse ehitusmälestuse alghinnaks 70 000 eurot.

See oli 30 000 euro võrra vähem kui aasta alguses ja suvel toimunud enampakkumisel, kui kuuekohalise numbriga märgitud hinnale ei järgnenud ühtegi reageeringut.

Saarde vallavalitsuse haldusnõuniku Martti Roodeni sõnade kohaselt käis kahe eelmise oksjoni ajal postijaama valdusi kaemas mitu huvilist, ent rahapakke keegi lõpuks ikkagi ei luhvitanud.

Septembri alguses välja hõigatud uue enampakkumise algfaasiski virtuaalsele oksjonihaamrile tööd esiti polnud, aga kuise müügiperioodi lõpuks lõid oma pakkumisi järjest lauale kolm ettevõtet ja üks eraisik. Hind muudkui kerkis ja kerkis ja osalejate pakkumistuhin lakkas alles siis, kui hinnasildil oli kirjas 85 200 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles