Rike siseturvalisuse majas võinuks politsei ja päästjate töö seisma panna

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus Tammsaare puiesteel asuvas sisejulgeoleku ühishoones töötavad sama katuse all Lääne päästekeskus ja politseiprefektuur, kaitsepolitseiamet, häirekeskus, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus ja sotsiaalkindlustusameti ohvriabi.
Pärnus Tammsaare puiesteel asuvas sisejulgeoleku ühishoones töötavad sama katuse all Lääne päästekeskus ja politseiprefektuur, kaitsepolitseiamet, häirekeskus, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus ja sotsiaalkindlustusameti ohvriabi. Foto: Mailiis Ollino

Kui Riigi Kinnisvara AS poleks tänavu suvel kasutusse võetud Pärnu siseturvalisuse hoone tehnosüsteeme põhjalikult kontrollinud, oleks maja elektririkke tõttu pimedaks jäänud, mistõttu päästjate ja politsei töö olnuks raskendatud.

Katse käigus selgus, et varugeneraatori plokk on vigane. Hoone elektritoite kadudes, näiteks sügistormide tõttu, ei oleks generaator käivitunud ja hoone tehnosüsteemid ei oleks toite puudumise tõttu funktsioneerinud. Ka poleks häirekeskus koos korrakaitsjate ja päästeteenistusega saanud oma teenust tagada.

Riigi Kinnisvara ASi kinnisvaraarenduse direktori Mihkel Mägeri sõnutsi avastati viga kevadel hoone komplekskatsetuste käigus enne ehitajalt tööde vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles