Ostukeskuse heategevusliku oksjoni tuluga aidatakse naiste tugikeskusi

Pärnu Postimees
Copy
Keiti Vilmsi kalambuur “Ma vajan hingevalu vaigistit”.
Keiti Vilmsi kalambuur “Ma vajan hingevalu vaigistit”. Foto: Lilli Tölp

Septembrikuust eelmise nädalani oli Port Arturi kaubanduskeskuse seintel üleval Keiti Vilmsi kalambuurinäitus “Neuroosiaia kuninganna”, pakkudes külastajatele avastamist vaimse tervise kalambuuride kujul ja innustades neid tegema annetusi eri maakondade naiste tugikeskustele.

Kaubanduskeskuse sügiskampaania täienduseks korraldatud näitus sai rohkelt positiivset tagasisidet. Keskuse turundusjuhi Liisa Mägi sõnutsi on Port Arturil oluline roll pakkuda Pärnu südalinna keskusena kaubanduse kõrval inspiratsiooni ja mõtteainet laiemalt. 

“Vaimse tervise teemalised kalambuurid rikastasid keskuse seinu ja pakkusid avastamisrõõmu paljudele külastajatele. Eriti rõõmustas, kui nägime maja peal kõndides inimesi kalambuure pildistamas ja sotsiaalmeediasse pilte postitamas,” rääkis Mägi.

Peale selle olid keskuses väljas ohvriabi infomaterjalid, mida inimesed said endaga kaasa võtta või raskustes olevale lähedasele pakkuda. “Teemad on väga rasked, kuid mida rohkem saame neile tähelepanu pöörata ja inimesi neil teemadel rääkima, seda enam saame aidata kaasa selle probleemi vähenemisele meie ühiskonnas,” lisas turundusjuht.

Rõõm oli näha, et pakkumisi said kõik kalambuurid ja kolm neist müüdi täishinnaga.

Liisa Mägi, Port Arturi kaubanduskeskuse turundusjuht

Kalambuuride autor Keiti Vilms jäi näituse tulemusega samuti rahule ja rõõmustas, et rasketest oludest sündinud kalambuurid nii paljusid inimesi kõnetavad.

Järgmiseks liigub väljapanek Ugala teatrisse, kus Viljandi inimesed saavad samuti osa sõnakunstist ja toetada naiste tugikeskusi.

Detsembri alguses pandi kõneainet pakkunud ja sotsiaalmeedias laineid löönud tööd üles oksjonikeskkonda Osta.ee. Kõige enam pakkumisi sai teos “Kauaängiv”, mida soovis osta suisa 29 inimest, ning üks innukas pakkuja võitis lausa kolme teose oksjonid.

“Rõõm oli näha, et pakkumisi said kõik kalambuurid ja kolm neist müüdi täishinnaga,” märkis Mägi.

Oksjonil müüdud teoste eest kogunes pea 1600 eurot, millega toetatakse Pärnu naiste tugikeskust, naiste tugi- ja teabekeskust, Tallinna naiste kriisikodu ning Eesti naiste varjupaikade liitu.

Andrea Kink sotsiaalkindlustusametist on tänulik, et naistevastasest vägivallast räägitakse: “Vägivald kasvab vaikuses!”
Andrea Kink sotsiaalkindlustusametist on tänulik, et naistevastasest vägivallast räägitakse: “Vägivald kasvab vaikuses!” Foto: Sotsiaalkindlustusamet

Sotsiaalkindlustusameti naiste tugikeskuse teenuse juht Andrea Kink

Naiste tugikeskuse teenus on riiklikult rahastatud teenus, siiski on eriliselt rõõmustav, kui peale riigi pakuvad MTÜdest tugikeskustele tuge teemat oluliseks pidavad eraorganisatsioonid ja algatused.

Port Arturi korraldatud oksjon Keiti Vilmsi kalambuuridest on tegusatele tugikeskuste naiskondadele kindlasti abiks, korraldamaks abi vajavatele naistele veel kättesaadavamat psühholoogilist nõustamist, mille vajadus on suur, kuid eelarvet võib nappida.

Pealegi on sellised algatused alati abiks tugikeskustes tehtava töö teadvustamiseks ja lähisuhtevägivalla teema pildil hoidmiseks. Vägivald kasvab vaikuses. Oleme tänulikud, et sellest teemast räägitakse ja selliseid kodanikuühendusi märgatakse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles