Priit Annus: Audru rahva nii suur toetus oli minu elu suurim palgapäev

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Priit Annus leiab, et nüüd on tal Audru osavallakeskuse juhina kahtlemata suurem otsustusõigus kui eelmisel neljal aastal.
Priit Annus leiab, et nüüd on tal Audru osavallakeskuse juhina kahtlemata suurem otsustusõigus kui eelmisel neljal aastal. Foto: Urmas Luik

On tavapäratu, et valijad viskuvad koha­liku poliitiku kaitsele ja korraldavad tema toetuseks koguni meeleavalduse. Just nii juhtus läinud sügisel Audrus, kus pärast valimisi Pärnus sõlmitud koalitsioonilepingu järgi kuulus sealse osavallajuhi koht Keskerakonnale.

Nii pidi Isamaad esindanud senine juht eeldatavasti ameti maha panema. Läks aga nõnda, et Keskerakond tegi kohalike poolehoiu võitnud senisele osavallajuhile Priit Annusele ettepaneku selles ametis jätkata.

Kandideerisite kohalikel valimistel Isamaa nimekirjas, aga pärast valimisi astusite erakonnast välja, et jätkata Audru osavallakeskuse juhina. Ehk selgitate?

Tagamaad on ikka need, et olen siin Audru vallas toimetanud ­juba väga pikka aega, 1999. aastast. Alustasin keskkonna- ja maanõunikuna, siis olin abivallavanem ja Pärnuga ühinemise järel osavalla­keskuse juhataja.

See minu esilekerkimine nüüd pärast valimisi on eelkõige ikkagi kantud sellest, et kui koalitsioonileping oli sõlmitud ja Audru rahvas sai teada, et osavallajuhi koht on sellega ette nähtud Keskerakonnale, ei näinud kohalikud siin ilmselt sobivat Keskerakonna esindajat. Inimest, kes oleks kohalike juurtega. Selle­pärast rahvas oma meelt avaldas.

Kõlas päris kaugele ja kõrgele, et kohalik rahvas soovib näha osavalda juhtimas omakandimeest.

Just. See tuli mulle eneselegi ­päris suure üllatusena, et selline toetus oli. Ei oleks seda kuidagi oodanud. See oli väga liigutav ja andis selgelt märku, et audrukad hindavad ikka omasid. Nad tahavad sellel kohal näha inimest, ­keda nad usaldavad ja kelle poole võib igal ajal pöörduda. See võõratunnetus on siit kandi inimestel alati olnud ja väga-väga raske on mujalt tulnul siia kogukonda sulanduda. See võtab päris kaua aega.

Kui meenutame omavalitsuste ühinemisaega, siis Audru vallal polnud vajadust linnaga ühineda, rahvaarv lubanuks jätkata iseseisvana. Kuidas on Audru rahvas eluga Pärnu linnas ära harjunud?

Eks see praegune rahva meel­suse näitamine olnud võib-olla sellestki ajendatud, et hulk inimesi ei arvanud, et oleks pidanud ühinema, ja seda on nad väga mitmel pool ka väljendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles