Suvepealinna rotaritele avanes Tokyo olümpia tagauks

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Café Grandis on koolisõitja Dina Ellermanniga jutuhoos (paremal) Pärnu Rotary klubi president Kristjan Puusild ja Maria talu peremees Enn Rand. Vasakul vestlevad koosoleku eel rotariaanid Urmas Rahnel, Ivo Aulik ja Peeter Volkov.
Café Grandis on koolisõitja Dina Ellermanniga jutuhoos (paremal) Pärnu Rotary klubi president Kristjan Puusild ja Maria talu peremees Enn Rand. Vasakul vestlevad koosoleku eel rotariaanid Urmas Rahnel, Ivo Aulik ja Peeter Volkov. Foto: Urmas Luik

Habras heledapäine naine seisis Pärnu südalinnas silmitsi maskuliinse kuulajaskonnaga, kellele ta avas Tokyo 32. suveolümpia tagaukse kui Eesti esimene esindaja ratsasportlasena. Just nii läheb ajalukku tipp­koolisõitja Dina Ellermann, kes oli MTÜ Pärnu Rotary Klubi ­külaline ja vastas Café Grandis alaga seotud küsimustele, taustaks pildirida suurel ekraanil.

Iraagi pealinnas Bagdadis sündinud, kasvanud ja kooliteed alustanud Dina Radha’a poleks saanud seal ratsutamisega tegelda, sest araabia maades on see vaid meeste ala. Lahesõja puhkemise järel jäi tüdruk ema kodumaale Eestisse ja ulatas käe hobu­spordile.

“Kui hakkasin ratsutamas ­käima, siis ma ei mõelnud, et teen sporti,” meenutas Ellermann. “Olin hobusehaige tüdruk, nagu öeldi, ja kui sõitsime ema-isaga maanteel ning nägime koplis hobuseid, tuli auto kinni pidada ja jääda neid vaatama, sest Iraagis olid ju kaamelid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles