Napsine juht sõidutas pagasiruumis magavat last

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Napsutanud sohvri auto pagasiruumis magas 12aastane laps.
Napsutanud sohvri auto pagasiruumis magas 12aastane laps. Foto: Urmas Luik

Kokku sai politsei 22. juunist kuni 26. juunini 155 väljakutset, mida oli mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Peamiselt olid väljakutsed seotud liigsest alkoholi tarvitamisest alguse saanud probleemidega, kainenema viisid korrakaitsjad selle aja jooksul kaheksa inimest.

Registreeriti viis kuritegu: kaks kehalist väärkohtlemist, kaks vargust ja üks alkoholijoobes sõidukijuhtimine.

Laupäeva öösel kella kolme ajal sai häirekeskus teate, et Sindis istus Honda autorooli joobes juht, kelle pagasiruumis magab väidetavalt laps. Politseipatrull reageeris, kontrollis autot ning tuvastas juhil joobe. Samuti selgus, et mahtuniversaali-tüüpi auto pagasiruumis magas 12aastane laps. Läti kodanikust juhiga vesteldes selgus, et tal oligi plaan koos lapsega autos ööbida. Politsei pidas mehe joobes sõidukijuhtimise eest väärteo korras kinni ning laps toimetati turvalisse paika.

“Sõiduki rooli tohib minna ainult kaine peaga ja on äärmiselt kurb, et inimene sõidutas alkoholi tarvitanuna autos ka last,” lausus Pärnu politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Liina Pelberg. Tema sõnutsi läks õnneks, et keegi viga ei saanud. Pelberg tuletas meelde, et mitte ühelgi juhul ei tohi inimest sõidutada pagasiruumis, olgu ta ärkvel või mitte. Sõidukis tuleb istuda salongis, turvavöö kinnitatuna. Ainult nii on võimalik õnnetuse korral ära hoida suuremaid vigastusi.

Viie päeva jooksul kontrolliti 2700 sõidukijuhti, kellest 13 tuvastati alkoholijoove. Neist ühe suhtes alustasid politseinikud kriminaalmenetlust ning ülejäänute suhtes väärteomenetlust. Kriminaalne joove tuvastati 42aastasel mehel, kelle patrull peatas 24. juunil Rääma tänaval, kus ta juhtis sõiduautot Renault.

22. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust juhtumi suhtes, kus mees lõi Pärnu korteris oma elukaaslast. 23. juunil teatati politseile, et 18aastane ja 21aastane mees lõid korteris neile tuttavat 51aastast meest.

Jaanipäeval sai häirekeskus teate Lääneranna vallas tänaval liikuvast joobes noormehest, kellel oli käes nuga. Politseipatrull reageeris sündmusele, pidas noormehe kinni ning mõõtis tal joobe. Ta viidi kainenema ning politsei selgitab praegu juhtumi üksikasju.

Pelberg sõnas, et enamik inimesi veetis pühad rahulikult ja mõistlikult pere ja sõpradega. Jaaniaeg oli sel aastal tavatult soe ja kuumad ilmad jätkuvad ka uuel nädalal. “Kutsume kõiki üles olema veekogude ääres ettevaatlikud. Märgake ümbritsevat ja hätta sattudes helistage 112,” rõhutas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles