Vastne võimuliit annab sillale kuuma ja kavatseb külmutada lasteaiatasu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koalitsioonilepingule kirjutasid alla Toomas Kivimägi Reformierakonnast, Romek Kosenkranius valimisliidust ja Andres Metsoja Isamaast.
Koalitsioonilepingule kirjutasid alla Toomas Kivimägi Reformierakonnast, Romek Kosenkranius valimisliidust ja Andres Metsoja Isamaast. Foto: Mailiis Ollino

Täna ennelõunal allkirjastasid valimisliit Pärnu Ühendab, Reformierakond ja Isamaa Pärnu linnakodaniku majas koalitsioonilepingu, mis üldplaanis jätkab sama joont mis varasema koalitsiooni oma. Lisandunud partner Isamaa tõi siiski sisse uued teemad.

“Esikohal on muidugi uus sild, aga samuti haridus, majandus, sotsiaalvaldkond,” märkis Pärnu linnapea ja valimisliidu juht Romek Kosenkranius.

“Mis puudutab silda, sillaehituse rahastamist ja numbreid, siis riigi valitsus saab lähtuda sellest, mida Pärnu linnavalitsus on küsinud,” selgitas Reformierakonna poolt koalitsioonilepingule allkirja pannud riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige Toomas Kivimägi. “Hiljemalt 30. septembril, kui valitsus annab 2023. aasta riigieelarve üle parlamendile, on selge, mis sellest taotlusest on saanud. Ühtegi otsust veel langetatud ei ole, kuid mina ja Andres (Metsoja, toim) loomulikult põhjendame ja kaitseme Pärnu linna esitatud taotlust.”

Pärnu linnavalitsus palus 1. septembril saadetud kirjas valitsuselt kolmanda silla ehituseks riigieelarvest 25 miljonit lisaeurot. Taotlus on tehtud arvestusega, et silla maksumuseks kujuneb umbes 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles