Leegid neelasid abihoone ning katel sülgas õli

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Päästjatel õnnestus abihoone tulekahju kiiresti kustutatada. Pilt on illustratiivne.
Päästjatel õnnestus abihoone tulekahju kiiresti kustutatada. Pilt on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Eile kutsuti päästjad kolmel korral välja tulekahjusid kustutama, milles hävis nii hooneid kui sõidukeidki.

Suurim põleng oli õhtupoolikul kella poole viie ajal, kui häirekeskusele teatati põlevast abihoonest Paatsalu külas Lääneranna vallas. Päästjate kohale saabudes põles hoone lahtise leegiga ning elumajagi oli ohus. Päästjad asusid põlengut kohe kustutama ja kaitsma leekide eest nii elumaja kui ka lähedal seisvaid sõiduautosid.

Tänu päästjate kiirele tegutsemisele sai tulekahju poole tunniga lokaliseeritud ja tegeldi järelkustutustöödega. Põleng likvideeriti lõplikult kella 18ks.

40ruutmeetrine abihoone hävis tules poolenisti. Ükski inimene õnnetuses kannatada ei saanud. Millest tulekahju alguse sai, pole veel teada. Sündmusele reageerisid kutselised päästjad Lihulast, Pärnust ja Tõstamaalt ning Kõmsi vabatahtlikud päästjad.

Veel varem, hommikupoolikul kella 10 ajal teatati häirekeskusele, et Pärnu linnas Soomra külas põleb elumajas asuv katlaruum, kus teataja sõnutsi oli süttinud katla ümber põrandal õli, mis oli ilmselt katlast sinna lekkinud.

Päästjate kohale saabudes oli majaperemees tulekahju suutnud juba oma jõududega kustutada, nii et päästjatel tuli hoone termokaameraga vaid üle kontrollida. Kuna ohtu enam ei tuvastatud, loeti sündmus lõpetatuks. Peremees jäi ise veel valvesse.

Hilisõhtul kella 22 ajal sõitsid päästjad Paikuse alevisse Kastani tänavale, kus korteris oli tunda juhtme sulamislõhna. Päästjad tuvastasid, et köögis oli harukarp põlema läinud. Päästjad harutasid juhtmed lahti ja kontrollisid, ega tuli edasi ole levinud, kuid seda ei olnud juhtunud.

Päästetöötajad võtsid korterist elektri välja ning omanik lubas järgmisel päeval kohale kutsuda elektriku, kes süsteemi üle vaatab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles