Pärnu valimisjaoskondades tuleb mitu muutust

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Jaoskondi on tänavu vähem kui eelmistel riigikogu valimistel.
Jaoskondi on tänavu vähem kui eelmistel riigikogu valimistel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas valimisteks moodustada 12 jaoskonda ehk võrreldes eelmiste valimistega kaks vähem.

Märtsis toimuvatel riigikogu valimistel ei saa enam oma häält anda Tammsaare koolis. See-eest on valimisjaoskond Maxima XXX kaubanduskeskuses avatud varasema kolme päeva asemel kogu valimisnädala vältel.

Pärnu linna valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Tiina Roht selgitas, et kuna Tammsaare koolis oli valijate arv kõige väiksem ja Maximas üks suuremaid, võeti vastu otsus hoida kaupluse jaoskond kauem avatud. “Oluline on valimisjaoskonna asukoht ja ligipääsetavus, et valija saaks valimistoimingu teha võimalikult mugavalt ja kiiresti,” põhjendas Roht.

Audru osavallas oli varem kaks mobiilset valimisjaoskonda kokku nelja hääletusruumiga. Seekord on Audrus jaoskondi üks, mis avatud neljas asukohas: reedel, 3. märtsil Lindi lasteaias-algkoolis (Kaluri tee 2), laupäeval Jõõpre rahvamajas (Aisa tee 2) ja Lavassaare rahvamajas (Võidu 1), pühapäevasel valimispäeval Audru osavallakeskuses (Pärna allee 7).

Maximas (Riia mnt 131), bussijaamas (Pikk 13), Kaubamajakas (Papiniidu 8) ja Maksimarketis (Haapsalu mnt 43) avatud valimisjaoskondadesse võib minna esmaspäevast pühapäevani. Ülejäänud jaoskonnad on avatud reedest pühapäevani ja need asuvad Vana-Pärnu kultuurikeskuses (Jannseni 39), Nooruse majas (Roheline 1b), Ülejõe Selveris (Tallinna mnt 93a), Liblika lasteaias (Liblika 1a), Raeküla kooli väikeses majas (Lembitu 1a), Paikuse osavalla keskuses (Pärnade pst 11), Tõstamaa rahvamajas (Varbla mnt 3) ja Audru osavalla eelnimetatud kohtades.

Jaoskonna valik on vaba ehk valija ei ole seotud elukohale lähima valimisjaoskonnaga ega pea kindlat hääletuskohta eelistama. Oma hääle saab anda ka elektroonselt.

Valijad, kes on sisse kirjutatud mõnda teise linna, kuid on valimispäeva eelsel nädalal Pärnus, saavad väljaspool elukohajärgset valimisringkonda eelhääletada esmaspäevast neljapäevani bussijaamas, Maximas, Kaubamajakas ja Maksimarketis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles