Pärnus parandatakse tänavaauke uudsel moel

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Enamik löökauke ja kattepragusid parandatakse kevadel.
Enamik löökauke ja kattepragusid parandatakse kevadel. Foto: Marko Saarm/Sakala

Kevadine jää ja lume sulamine paneb taas rakkesse tänavaaukude lappijad, kel jagub tööd kogu linnas.

Sel aastal kasutatakse Pärnus teekattepragude remontimiseks spetsiaalset mastiksit. Kui praod on harjaga puhastatud ja suruõhuga kuivatatud, täidetakse need mastiksiga ja tasandatakse. Seejärel lastakse mastiksil jahtuda, eemaldatakse selle pinnalt liigne täitematerjal ja tänava saab liiklejaile avada.

“Varem kasutasime teekattepragude remontimiseks teist tehnoloogiat, kuid see ei olnud küllalt efektiivne. Killustik ei jäänud teekattele korralikult kinni ja kogu tee oli killustikku täis,” selgitas Pärnu linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste tehnoloogiate erinevust.

Talve jooksul tekkinud löökauke ja teekattepragusid parandatakse tänavatel, kus asfaldi murenemise tõttu on tekkinud väiksemad augud ja praod. Hädapäraseid kohti parandati ka talvel külma asfaldiga, kuid soojemate ilmadega kasutatav tehnoloogia tagab parema kvaliteedi.

Pärnu linnatänavate löökaukude ja kattepragude hankes osales neli ettevõtet. Hanke võitis AS TREF Nord, mille pakkumus oli 131 223 eurot. Selle eest parandatakse ligemale 500 töötunni jooksul löökauke ja 100 töötunni vältel kattepragusid.

Hanke uue tingimuse järgi tuleb killustik kohe pärast töö tegemist tänavatelt koristada.

Tööd kestavad aasta läbi, enamik löökauke ja kattepragusid parandatakse kevadel. Esimene ring peab kõikjal linnas tehtud olema 15. maiks, töö jätkub jooksvalt vajaduse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles