Pärnu politseijaoskond saadab kummipaadi pensionile

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu jaoskonna mootorpaadi Terje nimi valiti välja inspireerituna Pärnu politseijaoskonna merepäästjast Terje Lemmikust.
Pärnu jaoskonna mootorpaadi Terje nimi valiti välja inspireerituna Pärnu politseijaoskonna merepäästjast Terje Lemmikust. Foto: PPA

Sel reedel ristitakse Kuressaares Roomassaare sadamas kaks Lääne prefektuuri uut veesõidukit, paatidele pannakse nimi, õnnistatakse ja võetakse teenistusse. Üks uutest mootorpaatidest, mis saab nimeks Terje, tuleb tööd tegema Pärnusse

Uusi veesõidukeid hakkavad otsingu- ja päästetöödel ning õiguskorra kaitseks ja järelevalvetegevusteks, vajadusel ka haigete transpordiks või merepiiri valvamiseks kasutama Pärnu ja Kuressaare politseijaoskond. Tuule ja Terje vahetavad Kuressaares ja Pärnus välja ligemale 20aastased kinnise roolimajaga politseipaadid.

Uued mootorpaadid on merekindlamad ja ilmastikuoludest vähem sõltuvad ning paremate võimalustega otsingu- ja päästetööde tegemiseks. Nende kasutuselevõtuga suureneb piirkonnas merepäästevõimekus, sest uued veesõidukid suudavad merepäästesündmustele reageerida keerulisemates ilmastikutingimustes ja nende tehnilised omadused võimaldavad pikendada navigatsiooniperioodi. Peale selle on paatidele loodud paremad tingimused kannatanute transpordiks.  

Uutele alustele nime leidmiseks toimus mullu augustis nimekonkurss, kuhu inimesed esitasid ligikaudu 400 unikaalset nime, mille seast PPA valis välja kolm kõige sobivamat. Pärnu jaoskonna mootorpaadi Terje nimi valiti välja inspireerituna Pärnu politseijaoskonna merepäästjast Terje Lemmikust, keda kolleegid iseloomustavad vapra naisena, kes aitab merel inimelusid päästa. Terje Lemmik on ka omanimelise veealuse ristiema. 

Kuna veeliiklus Pärnu lahel ja jõel on aasta-aastalt aina intensiivsem, ootab meie uut mootorpaati ees tihe tööpõli.

Üllar Kütt, Pärnu politseijaoskonna juht

Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt märkis, et uus veesõiduk tähendab Pärnu politseijaoskonnale suurt edasiminekut nii merepäästesündmustele reageerimisel kui ka igapäevases patrullitöös. “Kuna veeliiklus Pärnu lahel ja jõel on aasta-aastalt aina intensiivsem, ootab meie uut mootorpaati ees tihe tööpõli,“ rääkis Kütt. “Terjel on selleks väga head eeldused: ta on ilmastikukindlam, suurema mahutavuse ja parema manööverdamisvõimega ning temaga saame merele minna pikemaks ajaks." Pärnu eelmine mootorpaat, millel nüüdseks turjal juba 20 aastat, oli politseijaoskonna juhi sõnutsi plastist korpusega kummipaat, kuid Terje on tugeva metallkerega veesõiduk, mis kannatab isegi õrna jääga sõitmist. Tähtis on seegi, et Terje saab võtta peale rohkem inimesi ja meie merepäästjatel on paadis varasemaga võrreldes märksa paremad töötingimused.

Uued veesõidukid ehitas Baltic Workboats AS.

Mullu oli Pärnu maakonnas 27 merepäästesündmust. Pärnumaal uppus üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles