Galerii ja video Kuumus tõi Kihnu saunafestile üllatava hiti

Copy

Ehkki praeguses leitsakus polnud higi lahtisaamiseks vaja palju pingutada, rändas laupäeval mööda Kihnu saart üle paarisaja mehe-naise, kes lõõskava päikese eest veel kuumemaid elamusi otsisid ja saare neljandal saunapeol avatud ihuharimiskohtadest läbi astusid.

Saunahuvilisi ootasid traditsiooniline Kihnu saun, suitsusaun, Soome saunad, aga ka kadakasaun ja kümblustünnid ning mandrilt saarele vuranud Zili veokile ehitatud ratastel saun.

Sepa talu peretütar Meelika Lehola ütles, et nende kadakasauna jätkus huvilisi arvatust rohkem. “Eelmisel aastal oli ilm kehv ja meil käis saunas umbes 30 inimest. Täna oli kohe hommikul õu rahvast täis ja saunas võis käis üle 100 inimese,” ütles ta. “Mõni seltskond oli meie juures hommikust festivali lõpuni.”

Lehola sõnade kohaselt anti saunas kõvasti vatti ja üks vihtlejaist sattus nii hoogu, et uksest välja astudes oli ta selg lausa verine.

Kõige rohkem ei küsinud Sepa talu saunalised seekord õlut või söögipoolist, vaid üllataval kombel oli populaarseim artikkel jää.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles