Aedade taga luusivad võõrad jõuavad üha sagedamini politsei radarile (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Politseimasin. Pilt on illustratiivne
Politseimasin. Pilt on illustratiivne Foto: Urmas Luik

Miks luusivad mööda tänavat kahtlased mehed, kes piiluvad aedadesse? Miks sõidab välismaa numbrimärgiga auto küla vahel aeglaselt ringi? Kas ukse taga asfaldikoormat, muruniitmist või ehitusabi pakkuvatel võõrastel on tõsi taga või on tegu petturitega?

Viimaste nädalate jooksul on taolisi küsimusi õhku visatud paljudes siinse kandi suuremates ja väiksemates sotsiaalmeedia gruppides ning esitatud üleskutseid silmad lahti hoida ja kahtlaste tegelaste liikumisest politseile teatada.

Pärnu politseijaoskonna Pärnumaa piirkonnagrupi juht Tõnu Kivis ütles, et politsei on kahtlastest võõrastest viimastel nädalatel palju teateid saanud. Tema sõnutsi on neid tulnud mitmelt poolt, nii Pärnu osavaldadest kui ka teistest omavalitsustest, nagu näiteks Tori vallast Tammiste kandist ja Häädemeeste vallastki.

Politseiniku jutu järgi on teadete sisu on üldjoontes ühesugune: eramajadega elupiirkondades liiguvad ringi välismaalased, kes küsivad kohalikelt elanikelt mõnd lihtsamat ehitustööd. Pakutakse näiteks katuseremonti.

Kivis märkis, et politsei on mõningaid välismaalasi, kellest teada antud, saanud ka kontrollida. “Oleme kontrollinud nii nende siinviibimise seaduslikku alust kui uurinud nende Eestis viibimise motiive. Samuti oleme visuaalselt kontrollinud sõidukeid,” seletas Kivis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles