Kiirpasside väljastamine läheb viieks päevaks pausile

Pärnu Postimees
Copy
Eestis taotletakse tavaliselt päevas kokku paarkümmend kiirpassi.
Eestis taotletakse tavaliselt päevas kokku paarkümmend kiirpassi. Foto: Eero Vabamaegi

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) peatab viieks päevaks kiirpasside väljastamise.

PPA andis teada, et alates reedest tehakse passitrükiliinile plaanitud hooldustööd ja sel ajal passe ei trükita, mistõttu ei ole sel ajal kiirpasside valmistamine võimalik.

Kiirpasse saab taotleda PPA iseteeninduses kuni reede varahommikuni ja teenindustes kuni reede lõunani. Hooldustööd käivad plaani järgi järgmise nädala kolmapäevani ja pärast hooldustööde lõppu taastub võimalus kiirpasse taotleda.

PPA identiteedi ja staatuste büroo vanemkomissar Marit Abram selgitas, et passide trükkimisega seotud tehnikat hooldatakse regulaarselt.

“Valdavale osale dokumenditaotlejatest jäävad hooldustööd märkamatuks, küll aga võivad need kahjuks põhjustada ebamugavusi neile, kes just sel lühikesel ajavahemikul soovivad oma dokumendi kiiresti kätte saada,” ütles ta. “Tavaliselt taotletakse päevas paarkümmend kiirpassi ning neil inimestel palume kindlasti oma dokument taotleda hiljemalt selle nädala neljapäeval. Siis on kindel, et jõuame selle enne hooldustööde algust valmis teha.”

Hooldustööd puudutavad ainult passide väljastamist ega mõjuta teiste dokumentide taotlemist ega kättesaamise tähtaegu. Sel ajal kui kiirpasse taotleda ei saa, pakub PPA kiirkorras taotletud ID-kaarte tavapärase viie päeva asemel väljastamiseks pisut kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles