Pildid Pärnus püütud ahvenate kõhust vaatas vastu võõras vee-elukas

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus ahvenaid püüdnud kalamees leidis mitme triibu kõhust siin kandis agressiivselt paljunema hakanud hariliku rändkrabi.
Pärnus ahvenaid püüdnud kalamees leidis mitme triibu kõhust siin kandis agressiivselt paljunema hakanud hariliku rändkrabi. Foto: Ilja Kosterov

Pärnus ahvenarallil käinud Ilja Kosterovi nägu läks päris pikaks, kui saaki puhastades vaatas osa triibikute kõhust vastu kaheeurose mündi suurune võõras vee-elukas.

“Ahvenat on ikka tublisti püütud. Olen nende kõhust leidnud silikoonlante ja ogalikke, aga selline leid on üllatav,” rääkis Kosterov, kelle jutu järgi oli 16 ahvenast üllatuslik kaassaak sisikonnas kolmel.

Seekordne üllatuskülaline oli Põhja-Ameerika vetest pärit harilik rändkrabi, kes on siin kandis agressiivselt paljunema hakanud võõrliik.

Kas krabisid õginud ahvenad sai paati vinnatud merest või jõest, Kosterov ei teadnud, sest sel päeval sai õnge viibutatud nii siin kui seal ja saaki tuli mõlemast. “Väga võimalik, et krabidega olidki merest jõkke tulnud ahvenad,” ütles ta.

Kosterov on samasuguseid krabisid varemgi näinud, ent mitte kalade kõhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles