Vihtrasse jääb sügisest vaid lasteaed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändra vallavolikogu liikmed otsustasid korraldada ümber Vihtra lasteaia-algkooli töö, sügisest jääb valla suurimasse, 290 elanikuga Vihtra külla vaid lasteaed.

Vallavolikogu esimees Kaido Madisson ütles, et istungil tehtud otsus on kooskõlas hoolekoguga ja lasteasutuse täielik nimi on kooliosa tegevuse lõpetamise järel Vihtra lasteaed, mille põhimäärus kinnitati vallavolikogu otsusega.

Vihtra lasteaia-algkooli õpilased saab kahe käe sõrmedel üles lugeda ja üks näpp jääb liiast. Üheksa algkooliõpilase kõrval on lasteaiaosas 13 mudilast. Tuleval õppeaastal jääks kooli kolm last ja eeldatavasti üks lisanduks.

Selgituses kooliosa lõpetamise kohta on kirjas, et arvestades Vihtra lasteaia-algkooli tulevikku, on oluline seista koolieelse lasteasutuse ehk lasteaia elujõulisuse ja jätkusuutlikkuse eest.

“Õpilased hakkavad käima kes Juurikarule, kes Vändrasse,” ütles Vihtra lasteaia-algkooli juhataja Eda Vaino. “Kellel vanemad õed-vennad juba suuremad ja käivad neis koolides, saavad nüüd koos minna, valla oma buss viib ja toob lapsi.”

Lasteaia poolel töötab kolm kasvatajat-õpetajat, nemad jäävad ametisse. Millise tööpakkumise teeb vald koolijuhatajale ja ühele õpetajale, Vaino veel ei tea.

Vändra vallas on praegu kaks lasteaeda-algkooli: Vihtra ja Kergu, ja kaks põhikooli: Juurikaru ja Pärnjõe. Gümnaasium asub Vändra alevis.

Vihtras on kool olnud 1953. aastast nagu lasteaedki. Ühisasutus moodustati neist Eesti Vabariigi taassaabudes, 1991. aastal.

Aasta tagasi märtsis otsustas Tori vallavolikogu lõpetada Selja algkooli töö ja käesoleval õppeaastal on Pärnumaal 11 algkooli või lasteaeda-algkooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles