Kaili Viidas pälvis Salme Reegi auhinna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaili Viidast tunnustati lastelavastuse „Põrrr...!!!“ orginiaalse idee ja põneva kujunduse eest.
Kaili Viidast tunnustati lastelavastuse „Põrrr...!!!“ orginiaalse idee ja põneva kujunduse eest. Foto: Ants Liigus

Eilsel teatripäeval tehti Tallinnas Eesti nuku- ja noorsooteatris toimunud tseremoonial teatavaks teatri aastaauhinnad, kus tunnustati Endla teatris tegutsevat Kaili Viidast Salme Reegi auhinnaga.

Viidas sai auhinna Endla teatri lavastuse „Põrrr...!!!“ autori, lavastaja ja kunstnikuna. Viidas pälvis žürii tähelepanu originaalse idee ja kogu ruumi hõlmava kujunduse sõlmimise eest põnevaks vaatemänguks, mis pakub meeldejääva reisi külla, ning teiseks lennuka osatäitmise eest lavastuses „Aladdini imelamp“.

Mullu oktoobrist Pärnu teatris mängitav lastelavastus „Põrrr...!!!“ on muinasjutuline ja fantaasiarikas pilguheit väikese tüdruku suvesse, mille vältel ta õpib vanaema abiga endast väiksemaid elusolendeid nägema ja nendega suhtlema.

Salme Reegi nimeline auhind on lastelavastuste auhind, mille võib saada kunstiliselt silmapaistva ja lastepärase töö eest nii lavastaja, näitleja, kunstnik kui iga teine lavastuse osaline. Auhind on asutatud Rein Oja ettepanekul 1997. aastal.

Igal aastal korraldab teatripäeval peo mõni riigi teatritest ja seekordne teatriauhindade galaõhtu toimus Eesti noorsoo- ja nukuteatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles