Muuseumikaarti on meie maakonnas kasutatud üle paari tuhande korra

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaal on muuseumikaardiga käidud kõige rohkem uue kunsti muuseumis.
Pärnumaal on muuseumikaardiga käidud kõige rohkem uue kunsti muuseumis. Foto: Mailiis Ollino

Muuseumikaardi on Eestis ostnud 10 000 inimest, kes on kaheksa kuuga käinud muuseumides ligikaudu 52 000 korda, Pärnus ja Pärnumaal aga 2285 korda.

Aprillis kasutusele võetud 59 eurot maksev muuseumikaart võimaldab sissepääsu 119 muuseumi, galeriisse ja elamuskeskusesse kogu riigis. Enim on selle kaardiga käidud ERMis, Kumus ja Eesti vabaõhumuuseumis. Pärnumaal on kõige popimateks osutunud Pärnu uue kunsti muuseum, Pärnu muuseum ja Punane torn. Meie maakonnas pääseb selle kaardiga kaheksasse muuseumi. Viimasena, tänavu oktoobris liitus nimekirjaga Pernova loodusmaja.

Kõige menukamad näitused on muuseumikaardi omanike seas olnud Eesti loodusmuuseumi seenenäitus, Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumi Tallinna juveelitehase näitus ja Eesti arhitektuurimuuseumi näitus saatkondade interjöörist.

Muuseumikaardi statistika põhjal käivad inimesed muuseumides kõige rohkem nädalavahetusel, kõige harvemini esmaspäeval ja teisipäeval. Keskmine muuseumikaardi omanik on 42aastane naine, noorim kahe- ja vanim 93aastane. Muuseumikaart on taskus umbes 500 välismaalasel.

Kõige aktiivsem muuseumikaardi kasutaja Krista Roolaid on kaheksa kuu jooksul käinud ligemale 200 korda muuseumis ja pälvis sellega novembris Eesti muuseumiühingult aasta muuseumisõbra tiitli.

Samalaadne aastane muuseumikaart on Euroopas kasutusel Soomes, Hollandis, Belgias ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles