Külmunud veetorude soojendamisest alanud tulekahjus hävis kogu maja

Pärnu Postimees
Copy
Hoone hävis tulekahjus täielikult.
Hoone hävis tulekahjus täielikult. Foto: Lääne päästekeskus

Täna kella 13.45 paiku sai häirekeskus teate, et Tõstamaa osavallas Lao külas põleb talumaja.

Majas olid veetorud külmunud ja nende sulatamiseks jäeti tööle soojapuhur. Koju naasnud, leidis peremees eest põleva maja.

Kui päästjad kohale jõudsid, oli ühekorruselise elamu eterniitkatus täielikult põlenud. Kohale sõitsid Lihula, Tõstamaa, Pärnu ja Risti komando, kokku kaheksa masinat.

Põleng lokaliseeriti kell 15.15 ja lõplikult kustutati tulekahju mõni minut enne kella 17.

Kui peremees koju jõudis, oli hoone juba leekides.
Kui peremees koju jõudis, oli hoone juba leekides. Foto: Lääne päästekeskus

Kahjuks hukkusid tulekahjus koer ja kaks kassi, neid päästa ei õnnestunud. Elamu hävis tules pea 100 protsenti. Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits märkis, et korralikult soojustamata torude jäätumine on külmade ilmadega sage probleem. Selle vältimiseks tuleb torustikud katta lisaisolatsiooniga. «Mingil juhul ei tohi torusid sulatada lahtise tulega või jätta järelevalveta soojapuhurit neid sulatama,» manitses Moorits. Jäätunud torusid sulatada soovitab päästeamet soojakaablite abil.

Päästjad juhivad tähelepanu, et juhul kui sulatatakse siiski puhuriga, tuleb seda teha järelevalve all, asetada seade eemale kergesti süttivatest asjadest, juhtmed peavad olema kontrollitud ja seade igati töökorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles