Politsei kontrollib maakoolide juures helkurite olemasolu

Annika Auväärt
Copy
Politseinike helkurikontroll. Pilt on illustratiivne.
Politseinike helkurikontroll. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalal pöörab politsei Pärnumaal maapiirkonna koolide juures harilikust suuremat tähelepanu jalakäijate nähtavusele. Esmaspäeva hommikul jäi politsei teele 74 helkurita last.

Pärnu politseijaoskonna Pärnumaa piirkonnagrupi juht Tõnu Kivis märkis esmaspäevase kontrollkäigu kohta, et üldpilt oli väikeste jalakäijate puhul siiski hea. Enamikul oli helkur rõivaste küljes ja paljudel lisahelkuridki koolikoti külge kinnitatud. Neid, kellel helkiv abimees puudus, oli 74. Enamik neist põhjendas helkuri puudumist unustamisega. Politseinikud selgitasid, miks on oluline end nähtavaks teha, ja jagasid helkureid. 

“Hommikud on endiselt pimedad ja lumesadu muudab nähtavuse veel halvemaks, seega on elutähtis, et jalakäija end märgatavaks teeks,” kinnitas Kivis. “Helkur aitab sõidukijuhil pimedal ajal ja lumisel teel juba kaugelt teel või tee ääres kõndivat inimest märgata. See annab talle võimaluse kiirust vähendada ja jalakäijast ohutult mööduda.”

Piirkonnagrupi juht kiidab lapsi, kes helkurit kannavad, ja lapsevanemaid, kes last kodunt välja saates helkuri olemasolu kontrollivad. Samuti tunnustab ta koole, kes on helkurid lastele kättesaadavaks teinud. Näiteks on koolide juurde loodud helkuripuud, kust võimalik hädavajalik abivahend võtta, kui see kodunt väljudes maha jäi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles