Alar Laneman liitus Reformierakonnaga

Copy
Reformierakonna peasekretär Timo Suslov tervitamas partei vastset liiget Alar Lanemani.
Reformierakonna peasekretär Timo Suslov tervitamas partei vastset liiget Alar Lanemani. Foto: Erakogu

Riigikogu liige ja hiljuti veel Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKRE) kuulunud Alar Laneman liitus Reformierakonnaga. Äriregistris leiab Lanemani juba Reformierakonna nimekirjast.

"Praegusel kahtlemata keerulisel ajastul on meie kõigi kohus vaadata, mida teha oma riigi heaks. Meie ühist Eestit saab kaitstuna hoida, toetades neid, kes rasketel aegadel on võtnud kanda valitsusvastutuse. Kriitikast olulisem on sisuline panustamine ja teod saavad sündida vaid osaluses. Just seetõttu otsustasingi liituda Reformierakonnaga," lausus Alar Laneman Reformierakonna tänahommikuses pressiteates. Laneman lisas, et peab oluliseks majanduse ja tööstuse senisest suuremat osalust riigikaitses.

"Mul on väga hea meel, et Alar otsustas liituda Reformierakonnaga. Alaril on väga tugev julgeoleku taust, mis teeb ta vaieldamatuks eksperdiks oluliste valikute tegemisel, kuidas parimal moel tugevdada ja kaitsta Eestit," ütles Reformierakonna peasekretär Timo Suslov. "Samuti on Alar tugev täiendus Reformierakonna Pärnu piirkonda. Ta tunneb hästi kohalikke olusid ja panustab ka edaspidi Pärnu elu edendamisse, kui silmas pidada natuke üle aasta pärast toimuvaid kohalikke valimisi."

Alar Lanemani nime leiab juba Reformierakonna nimekirjast.
Alar Lanemani nime leiab juba Reformierakonna nimekirjast. Foto: Erakogu

Laneman jätkab ühtlasi tööd parlamendi riigikaitsekomisjonis.

Alar Laneman on aastal 2023 valitud riigikogu XV koosseisu liige, erusõjaväelane (brigaadikindral), kes 18. novembrist 2020 kuni 26. jaanuarini 2021 oli Eesti siseminister. Aastatel 2019–2020 oli ta XIV riigikogu liige ja 2002–2007 Eesti kaitsejõudude peastaabi ülem.

Tagasi üles