Galerii 1200tonnine sillakaar võttis ette 220meetrise sõidu vee kohale

Pärnu uue autosilla ehitajad on jõudnud oma tegemistega selleni, et täna hommikul alustati nelja kümneteljelise moodultransporteriga 1200tonnise sillakaare sõidutamist jõele, kus see plaanide järgi ülehomseks sammastele tõstetakse.

Sellist tehnoloogiat pole varem Baltikumis sillaehitusel kasutatud ning seetõttu on poolteist aastat ette valmistatud ja kümneid kordi läbi arvutatud operatsiooni käinud uudistamas insenere ja tee-ehitajaid lähemalt ja kaugelt. Kümned pärnakadki jälgivad vaatemängu hommikust saati nii ehitusplatsi kõrvalt aia tagant kui teisel pool jõge pinkidel.

Kaldal kokku pandud sillakaare paigaldamise ettevalmistustööd algasid nädalavahetusel ja esimesed viis meetrit liikus massiivne metallkonstruktsioon jõe poole juba eile.

INF Infra OÜ juhatuse liige Robert Sinikas seletas, et eile katsetasid sillaehitajad eritehnikat ja kontrollisid, et transportimisel tekiksid silla konstruktsioonis projektijärgsed sisejõud. Sillakaar tõsteti iseliikuvate moodultransporteritega tugedelt üles ja sõidutati viis meetrit jõe poole.

Sinikas lisas, et konstruktsioon jäi ööseks iseliikuvatele moodultransporteritele, sest enne selle suuremat liigutamist tuli eemaldada toed, mis liikumisteekonnale ette jäid.

Tagasi üles