Statistika: juulis välisturiste jagus

Copy
Turistid Pärnu rannas.
Turistid Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Statistikaameti andmetel peatus juulis Eesti majutusettevõtetes 507 600 turisti, mida on viis protsenti enam kui aasta varem samas kuus. Välisturiste oli 13 protsenti rohkem, siseturiste kaks protsenti vähem.

Pärnumaa vaates tegid aga hoopis siseturistid parema tulemuse: võrreldes mullusega oli kasv kümme protsenti. Välisturiste jõudis suve keskel meile kuus protsenti mullusest enam.

Statistikaameti juhtivanalüütik Helga Laurmaa lausus, et hoolimata kasvuprotsentidest ei ole nõudlus siiski kobarkriisidele eelneva ajaga võrreldes veel taastunud, jäädes 2019. aasta juuli tasemele kolme protsendiga alla.

Üle poole välisturistidest saabus Eestisse kahest naaberriigist: Soomest ja Lätist. Väga suur osa välisturiste oli puhkuse- ja kümnendik tööreisil. 69 protsenti välisturiste eelistas ööbida Harju maakonnas, järgnesid Pärnu (12 protsenti) ja Tartu (6 protsenti).

Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 49 eurot inimese kohta, mis oli paari euro võrra kallim kui 2023. aasta juulis. Hind oli kõrgeim Pärnumaal: ööpäev maksis keskmiselt 58 eurot inimese kohta, Harju- ja Saaremaal 51 eurot, Tartumaal 48 eurot.

Tagasi üles