Saardes meenutati tudengeid, kes hukkusid koduõuel

Copy
Saarde Leinapargis asetasid vallavolikogu esimees Eiko Tammist ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna Saarde jaoskonna esinaise Anneli Pestiga pärja ja süütasid küünla.
Saarde Leinapargis asetasid vallavolikogu esimees Eiko Tammist ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna Saarde jaoskonna esinaise Anneli Pestiga pärja ja süütasid küünla. Foto: Silvia Paluoja

Kalendrisuve viimaste tundide sündmused Pärnus ja Saardes tipnesid vastupanuvõitluse päeval austusavaldusega neile, kes tagasid Eesti riikliku iseseisvuse ka läbi punavõimu aastate.

Pärnus Vabaduse pargis ütles Kaitseliidu Pärnumaa maleva ajaloopealik Mehis Born, et 1944. aasta keerulistest sündmustest ja Otto Tiefi valitsuse tähtsusest rääkides, et mõtestatakse varasemast teisiti ning ligemale 80 000 paadipõgenikule vaadatakse kui meelsusavaldajatele.

Mälestuspalve pidas Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaplan Eduard Kakko. Kaplan kõneles eestlastele omasest jonnist ja kui tundus, et kõik on läbi, aeti selg sirgu ja koonduti vastupanuks. Ta soovis, et suudaksime seista iseseisvuse eest ja anda oma riigi edasi tulevastele põlvedele.

Tagasi üles