Põhja-Pärnumaa veefirma uus juht loodab parandada ettevõtte rahaseisu

Copy
Märtin Rõõmusaar valiti Põhja-Pärnumaa vee-ettevõtet juhtima üheksa kandidaadi seast. 
Märtin Rõõmusaar valiti Põhja-Pärnumaa vee-ettevõtet juhtima üheksa kandidaadi seast. Foto: Erakogu

Põhja-Pärnumaa vee-ettevõtte AS Mako juhiks sai Märtin Rõõmusaar, kes aastaid on töötanud Vändra päästekomandos ja tegeleb põllumajandusliku väikeettevõtlusega. 

Mako on Põhja-Pärnumaa valla omanduses äriühing, mille põhitegevus on veevarustuse ja heitvee kanaliseerimise teenuste pakkumine. Vastse juhi ülesandeks jääb ettevõtte igapäevane juhtimine ja arendamine, et tagada kvaliteetne teenus kohalikele elanikele.

Põhja-Pärnumaa valla avalike suhete spetsialist Eva Soosaar vahendas, et Vändras üles kasvanud ja piirkonnaga tuttav Rõõmusaar valiti välja üheksa kandidaadi seast. "Märtin paistis silma oma kohaliku tausta, päästjakogemuse ja väga hea suhtlemisoskuse poolest," märkis Mako nõukogu esimees Raul Peetson pressiteate vahendusel. "Usume, et tema teadmised ja pühendumus aitavad ettevõttel lahendada mitu olulist küsimust nagu veekadude vähendamine ja tulevikus efektiivsemalt toimetamine."

Peetson lisas, et juhilt oodatakse ka Mako maine parandamist ja firma pikaajalise strateegia väljatöötamist.

Usume, et tema teadmised ja pühendumus aitavad ettevõttel lahendada mitu olulist küsimust nagu veekadude vähendamine ja tulevikus efektiivsemalt toimetamine.

Raul Peetson, AS Mako nõukogu esimees

Raul Peetson, AS Mako nõukogu esimees


Vastne vee-ettevõtte juht tõi esile, et oluline on tagada teenuste kvaliteet ja klientide rahulolu. "Mulle kui Põhja-Pärnumaa valla kodanikule on tähtis Mako areng. Seepärast tunnen suurt motivatsiooni panustada ettevõtte finantsseisu parandamisse ja veekadude likvideerimisse," ütles Rõõmusaar. Viimased aastad on Mako toimetanud kahjumiga, mis 2023. majandusaasta aruande järgi oli pea pool miljonit eurot. 

Vändra päästekomando pealiku kohalt 2021. aastal vallavanema rolli astunud, 2022. aastal sealt Makot juhtima asunud Rein Kontus lahkus ametist omal soovil. Ütles, et otsustas minna tagasi vanade liistude juurde, sedapuhku Järvakandi päästekomandosse. 

Mako teenindab ligikaudu 5500 elanikku ja 1200 lepingulist klienti, pakkudes vee- ja kanalisatsiooniteenuseid, süsteemide hooldust, projekteerimist ja ehitust.

Tagasi üles