Sindi noortekeskuses avanes “Veemaailm”

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi avatud noortekeskuse näituse esimene külaline oli Rein Pihlak.
Sindi avatud noortekeskuse näituse esimene külaline oli Rein Pihlak. Foto: Helle Vent

Eelmisel nädalal avati Sindi avatud noortekeskuses keraamika- ja viltimistööde näitus “Veemaailm”.

Läinud nädalal õpetas noortekeskuses töötoas viltimistehnikat oma ala fanaatik Eve Reinväli. Valmisid põnevad vee-elukad: eri värvides kaheksajalad ja kalad. Kõik nad kaunistavad noortekeskuses avatud keraamika- ja viltimisnäitust „Veemaailm“, kus on väljas nii vilditööd kui keraamikaringi juhendaja Viljar Viigi ning tema õpilaste looming.

Maast laeni ulatuvas kalavõrgus siplevad näkineiud ja veeloomad, rippuma on pandud ise kujuga eri värvi kruusid-tassid ja mitmekorruselised treppidega lossid, tornid ja onnikesed.

Keraamilistest töödest jäävad silma õhulised ja „pitsilised“ esemed: on kausse, vaase, kaharate seelikutega neiukesi-valgusteid. Huvitav on vilditud lauamäng, millel teemakohaselt pildid kaladest ja näkineidudest. Isegi täring ja nupud on vilditud.

Tänu projektirahale on keraamikaringil nüüd kasutada potikeder ja ekstruuder, millega on võimalik pressida šablooni järgi eri profiiliga savist nööri, linti või toru.

Noortekeskus asub endise raudteejaama ruumides ja näituse esimene külaline oli soliidne vanahärra Rein Pihlak, kes on Sindi raudteejaama jaamaülema poeg ega olnud selles majas käinud 56 aastat.

Väljapanek on avatud keskuse lahtioleku ajal 22. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles