Vana-Pärnu rand sai kolibakteri näidu tõttu halva hinnangu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Pärnu rand.
Vana-Pärnu rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Terviseamet andis nelja aasta kestel kogutud andmete alusel hinnangu “halb” Vana-Pärnu supluskohale, kus esines E.coli näitajate kõikumisi.

Kuna klassimääramisel arvestatakse halvimat tulemust, võib suur kõikumine isegi lubatud piirnormide raames viia supluskoha klassifitseerimise mõttes kehvemasse seisu, vahendas ERRi uudisteportaal.

Euroopa Liidu suplusvee direktiivis kehtestatud suplusvee hindamise tulemuste põhjal võib öelda, et meie randade suplusvesi vastab valdavalt siiski kvaliteedinõuetele "hea" ja "väga hea".

Suplusvee kvaliteedi hindamiseks on vaja omada minimaalselt 16 proovi ühe supluskoha suplusvee kohta. Ühel suplushooajal peab määruse kohaselt võtma supluskohast vähemalt neli korda veeproove. Eesti alustas ELi uue direktiivi kohast suplusveeseiret 2008. aasta suplushooajal ja 2011. aasta lõpuks oli nõutav proovide arv koos, teatas terviseamet.

2011. aastal sai terviseamet ELi aruande jaoks esitada andmeid 55 supluskoha vee kohta, neist 27 asuvad mere ääres ning 28 siseveekogude, viis jõe ja 23 järve ääres.

55 supluskohast klassifitseeriti klassi "väga hea" 39, klassi "hea" 11, klassi "piisav" kolm ja klassi "halb" kaks supluskohta. "Piisava" ja "halva" hinnangu said mereäärsed supluskohad, mille kohta kehtivad rangemad nõuded kui siseveekogudes asuvatele supluskohtadele.

2011. aasta suplushooaja jooksul võeti nii ametlikest kui mitteametlikest supluskohtadest kokku 462 veeproovi, millest mittevastavaid oli 26. Enamikus ametlikes kui ka mitteametlikes supluskohtades ei ületanud üheski proovis uuritavad näitajad piirnormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles